„Bitė“ pritaria policijos palaikomai išankstinio mokėjimo kortelių registracijai (Papildyta „Tele2“ komentaru)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2013-07-11 00:43
Tai gal tiesiog vėl visą LT aptverti spygliuota tvora, jei jau vistiek tokiose "griežtai kontroliuojamose" zonose bet kas gali turėti ne tik pačias korteles, bet ir telefonus, jų pakrovėjus ir ne tik turėti, bet dar ir sėkmingai naudotis (atims telefonus? tie patys pagalbininkai sustatys wifi'us ir skambins iš "nežinomų numerių" per internetą). Praktiškai vienintelę tos apendicito operacijos per š naudą matau tokią - operatoriai žinos kiek tiksliai turi aktyvių kortelių ne tik jie, bet ir konkurentai. Tačiau patys kaip ir nesiryžta to pradėti nuo savo tinklo, nes nemėgstantys idiotizmų gali pasirinkti konkurentus, todėl va "remia" visokias nesąmones.
kestutisz 2013-07-11 00:57
Kokio dar bomžo? Teko gidėti apie paimtus kreditus/lizingus padirbtais pasais/kortelėmis? Mano kuklia nuomone patys ID kortelių "generatoriai" šviestis į pačius pinigų išdavimo punktus nėjo, tad prigeneruos jų kiek tik reikia ir bus tų SIM kortelių, kažko netikiu jog jas išduodant duomenis tikrins atidžiau nei išduodant pinigus.
rwc 2013-07-11 02:00
Apsauga nuo tokių, kurie pasinaudoja savaitę, pridaro negerų darbelių ir išmeta, kol niekas nepagavo. Žmogui, turinčiam tą patį numerį keletą metų ir bijančiam kad teisėsauga gali jo klausytis - jokio skirtumo, ar tas numeris registruotas jo vardu, ar ne. Per pažįstamus jį sužinoti poros dienų darbas, teisėsaugai turint orderį ir prieinant prie išklotinių - išvis minučių.
kestutisz 2013-07-11 11:52
Ir kas sakė, kad tokia "tvarka" ir yra gerai? Vien dėl to, kad kitoniškai? Pvz man tai atrodo visiškas idiotizmas, todėl ir visiškai nenorėčiau gyventi tokiomis vaikų darželio sąlygomis - kas norėjo jau turėjo ne vieną progą išvažiuoti į rojus.
immortallt 2013-07-11 11:56
Ai, tai geriau sudaryti tropines sąlygas sukčiams? Nei vargti, nei ką, nueini, nusiperki kad ir 10,000 kortelių per dieną už berods 10,000 litų. Italijoje, kad ir pirkau su dokumentu kortelė, bet 25 eurai kaina iškart, pas mus ir po litą įmanoma gauti, kai būna akcijos. Ir dar kartą, normaliems žmonėms, kurie nieko nepažeidinėja, tai nesudarys jokių problemų. Tie, kurie užsiima nelegaliais dalykais - taip, bus sunkiau, reikės daugiau darbo įdėti, liks mažiau pelno, žiūrėk ir atsisakys tokios veiklos.
kestutisz 2013-07-11 12:09
Bet koks ne "techninis" apribojimas yra iš esmės blogis. Jei operatorius uždirba parduodamas po litą vadinasi taip ir yra gerai, o ne dirbtinai užkeliama kaina. Jei taip neatrodo tai matyt nė trupučio jau neteko pagyventi prie sovietų kai mašina tik pagal paskyrą, telefonas pagal eilę, mandarinai tik per šventes, o viskas kas vertinga tik už "bonus", t.y. tik ypatingai "nusipelniusiem"- iš ko pagrinde ir gimė visos mūsiškės nusikalstamos struktūros.
Smėlis 2013-07-11 12:33
Nes taip paprasčiau.
kestutisz 2013-07-11 12:47
Na, su mašina fiziškai galima kažką sužeisti ta gal ir reikia registruoti (bet IMHO, kad būtų teisybė taip pat reiktų ir dviračius ar net pėsčiuosius einančius į gatvę, kad būtų galima nesunkiai iš video identifikuoti :) O su kortele galima nebent paspringti. Šiaip visi tie "nusikaltimai" telefonu išvis ne nusikaltimai - sakyčiau jei žmogus durnas tai nuodėmė nepaimti iš jo pinigų. Praktiškai visus tuos atvejus kai atidavė pinigus nes "sūnus pateko į avariją" ar "reikia išplauti jūsų pinigus sąskaitoje" vertinčiau kaip prevenciją - jei atidavė dabar, tai paskui nebeturės už ką išpirkinėti realių nusikaltimų (nebeturės pinigų vienokiem ar kitokiem kyšiam).
andriulis 2013-07-11 14:42
Na aš iš dalies už tokias apsaugos priemones. Žmonės perkantys daiktus per skelbimus bus labiau apsaugoti. Telefonų sukčiai atminkit, kad ne tik kalėjimuose sėdi, bet ir laisvėje sukčiaujančių pacukų pilna. Tuomet telefonų būdelės suklestėtų
immortallt 2013-07-11 19:35
kestutiz, pasakyk man, kokios problemos būtų sudaromos tiems, kurie neužsiima nelegalia veikla? O gal pats telefoninis sukčius esi? O kas dėl pinigų atidavimo, žiūrėk, pats neįkliūk. Draugas jau įkliuvo, tiesa, ne telefoninis, bet panašiai. Visi gudrūs, kol neįkliuvo.
lmn 2013-07-11 23:55
- esat 'A world of SOPA, PIPA CISPA, ACTA' šalininkai?
Paprastas_zmogus 2013-07-12 00:11
Baik čia žmones juokinti su tuo sekimu... Visų abonentų duomenis operatoriai žino, bet niekas neverkia dėl to. Ir išvis išankstinio mokėjimo kortelės buvo sugalvotos ne anonimams, o tam, kad žmogus galėtų kontroliuoti savo mėnesines išlaidas telefono ryšiui.
lmn 2013-07-12 00:27
matai, policija sako, kad registracija reikalinga visuomenės saugumui, bet ne tavo išlaidų kontrolei
Paprastas_zmogus 2013-07-12 00:51
Tai teisingai ir sako. Ženkliai sumažės sukčių, besinaudojančių tokių kortelių anonimiškumu. Pvz mano draugė. Per kažkokį drabužių saitą norėjo parduoti savo šmutkes. Išsiuntė pasitikėdama, nes suma nedidelė, bet dabar nei pinigų, nei šmutkių. Būtų numeris registruotas - būtų jau vagišė išaiškinta ir priremta prie sienos. Bet pagal tave tai yra blogai. Kam čia to reikia. Tegul toliau visokie sukčiai naudojasi erdve, kur jų niekas negali susekti. Tie, kas neužsiima jokiom aferom ar kitais nelegaliais dalykais, niekad tokiems dalykams nesipriešins, nes: 1. Normalūs piliečiai niekam neįdomūs. Tuo labiau visokie niolikmečiai, kurie dar neišaugę iš ežiukų ir nesugeba abonento įsigyt. 2. Sukčių sumažėjimas naudingas visiems. Tai ko tu čia putojies, nesuprantu...
immortallt 2013-07-12 02:04
Brangs paslauga... Na pabrangs kortelės įsigijimas. Įsigyti ją galėsi praktiškai visur ten pat, kur ir iki tol. O perparduoti 100 vnt - bus duomenys KAM! Įsiveš iš užsienio ir ką? Duaguma ES šalių reikalauja tokios pačios registracijos ir maišais neįsiveši. O kur dar roaming'o tarifas... Minutė kainuos nuo lito, tai atsiperkamumas stipriai kris. Suklastoti dokumentai tarsi taškomi visur, be to už juos gresia baudžiamoji atsakomybė, taigi atitinkamai ir kainuos visad. Ypač, kad dabartiniai tapatybę patvirtinantys dokumentai nėra pigūs klastoti. Taigi dar toliau, pelningumas tokios veiklos krenta. O nusikalstatumas mažėja ne tada, kai padidėja šansai, kad tave pagaus, o kai tai nebeapsimoka daryti. Jei tave garantuotai pagaus, bet iš to uždirbsi ir sugebėsi nuslėpti 200,000 - tai visai neblogai pasėdėti jei tik kokius metus gausi. Bet jei pvz uždirbsi tik 10,000 per metus ir 10% tikimybė, kad pagaus ir gausi metus kalėjimo tada - vis tiek neitin apsimoka.
Jomajo 2013-07-12 02:13
zonoj sedi ivairiausio plauko specu , sugeba susiremontuoti telefonus, pasidaryti pakrovejus beveik is nieko, naudojasi internetu, metu metus benradarbiauja su priziuretojais kurie tiekia viska, zonoje galima gauti kokiu nori narkotiku, anaboliku ir ko tik sirdis geidzia, bet viskam reikia pinigu, didele dalis ju gaunama paskambinus bet kokiam numeriui ir tiesiog paprasius, tai vadinama sukciavimu. ir stai dabar didysis ivykis kuris uzris sukciavimus - korteles registracija! wuaalaa! gal pabuskit is sapno, ar islyskit kada i gatve apsidairyt kas vyksta, nes ryskiai matyt kad kazkas prarade rysi su realybe. p.s. juokiuosi kiekviena karta, kai isgirstu apie prigauta durniu, kuris atidave viska uz aciu. ir net ne uz aciu o noredamas isipirkti, taip sakant durna ir baznycioj musa, jei ne vienas tai kitas.
Paprastas_zmogus 2013-07-12 08:00
Nu super logika - "kam stengtis pažaboti kažkokį neigiamą dalyką, jei kažkas galbūt sugebės apeiti sistemą". Tai su tokiu mąstymu tikrai gal neberegistruokim ginklų, automobilių... Tikrai akivaizdu, kam iš tikrųjų reiktų iš sapno pabusti...
Simplicity 2013-07-12 09:06
Juokiesi ir iš vaikų, kuriems paskambina ir pasako, kad mamai blogai, o tie visą šeimos turtą į krepšius sudėję sukčiams atiduoda?
Jomajo 2013-07-12 12:43
pasikartosiu stengtis reikia, bet kad pradedama nuo kito galo ir akivaizdu kad is to naudos bus 0, tai jei jau darot registracijas korteliu tai darykit iki galo numatykit baudziamaja atsakomybe uz pametima, platinima . pakelkit priziuretoju atlyginumus, griezciau juos tikrinkit, keiskit, ir t.t. priemoniu yra bet atrodo kazkas arba labai atmestinai kazka daro arba specialei palieka spragas. na o po korteliu registrcijus uzsiimkim peiliu, kirviu verzliarakciu, beisbolo lazdu registracija. man labai idomu kaip greitai buvo susektas sukcius kuris isdure pavilioniene, net nereikejo jokiu registraciju ir panasei, pasirodo imanoma, kai nori. Simplicity vaikams yra meskafonas. ir kazkodel teveliai prisimena, kad vaika perspeti kad zaidimai su degtukais yra pavojingi, o apie telefona net nesusimasto paaiskinti kaip ir kas vyksta.
immortallt 2013-07-12 13:24
Ačiū dievui, kad Butkevičius biški daugiau sveiko proto turi už tave, o tai konstituciją jau būtų panaikinęs.