StatCounter: Google Chrome pradeda dominuoti naršyklių rinkoje  (9)

Naršyklė Google Chrome rinkoje pasirodė prieš maždaug penkerius metus. Tuomet Microsoft kuriama Internet Explorer buvo vienvaldė rinkos lyderė. Tačiau nuo praėjusių metų viskas pradėjo keistis, o šiandien kompanija StatCounter konstatuoja, kad Chrome jau su dideliu atotrūkiu lenkia Microsoft produktą. Ir atotrūkis vis didėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis birželio mėnesio duomenimis, Chrome šiuo metu užima 43% pasaulinės rinkos, tuo tarpu Internet Explorer – tik 25% (ir ši dalis po truputį mažėja). Mozilla Firefox naudojasi apie 20% užfiksuotų kompiuterinių sistemų. Ketvirtoje ir penktoje vietoje tradiciškai atsidūrė Apple Safari ir Opera.

Įdomu tai, kad Google Chrome rinkos dalis gali būti netgi didesnė, nei rodo statistika, kadangi Microsoft naršyklės rinka praktiškai vis labiau apsiriboja verslo segmentu. Biuruose IE yra naršyklė pagal nutylėjimą, juo labiau, kad ir specifinės programos optimizuojamos darbui būtent su Microsoft naršykle. Šį faktą puikiai įrodo tai, kad IE dalis smarkiai krenta savaitgaliais, kai visi ilsisi nuo darbų.

Ekspertų teigimu, Google Chrome sėkmės paslaptis gali būti vis labiau populiarėjantis Android mobilūs įrenginiai. Be to, naršyklė Chrome pagal nutylėjimą įdiegiama su populiariomis nemokamomis programomis (CCleaner, Defraggler, Avast Antivirus Free ir kt.), o to nedaro praktiškai niekas iš konkurentų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (9)