Nauji hidrokostiumai paverčia žmones nematomais rykliams (Video)  (5)

Australijos mokslininkai pagamino naujo tipo hidrokostiumus, kurie narus ar banglentininkus paverčia nematomais rykliams, skelbia „Dailymail.co.uk“. Ši apranga nudažyta specialiomis spalvomis, kurios užmaskuoja žmones ryklių akyse arba priverčia juos manyti, kad netoliese plaukia tuntas nuodingų žuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų Australijos universiteto mokslininkai naujuosius hidrokostiumus sukūrė padedami bendrovės „Shark Attack Mitigation Systems“, gaminančios ryklių atbaidymo priemones, dizainerių, sakoma pranešime. „Elude“ pavadintas hidrokostiumas yra melsvos spalvos su būdingais raštais: kadangi rykliai neskiria spalvų, toks hidrokostiumas jiems paprasčiausiai susilieja su aplinka ir juos dėvinčius žmones paverčia praktiškai nematomais. Kitas australų mokslininkų sukurtas hidrokostiumas „Diverter“ imituoja nuodingų žuvų spalvų kontūrus ir taip atbaido netoliese besisukiojančius ryklius, sakoma pranešime. Šių hidrokostiumų kūrimas truko 2 metus.

Pasak mokslininkų, naujieji hidrokostiumai gali išgelbėti ne vieno su rykliais jūroje susidūrusių plaukikų gyvybę. Nors yra žinoma, kad rykliai pasižymi gana gera uosle, vis dėlto galutinį sprendimą prieš pradedant ataką jie priima pasikliaudami savo akimis. Būtent dėl to naujieji maskuojantys hidrokostiumai yra tokie veiksmingi, teigia tyrėjai. Pasak jų, jei ryklys ir užuostų vandenyje esantį žmogų, tikimybė, kad jis apsispręstų jį pulti nematydamas aukos, yra nedidelė.

Skelbiama, kad gerai parinktas naujųjų hidrokostiumų spalvų ir jų formų derinys užtikrina optimalią apsaugą nuo ryklių įvairiu atstumu ir skirtingame gylyje. Naujieji hidrokostiumai kainuoja apie 495 JAV dolerius, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(0)

Komentarai (5)