Ar galima nuotoliniu būdu užvaldyti šiuolaikinį automobilį?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ponulis 2013-07-23 11:02
Visi vairai turi tiesiogini rysi su ratais (bent jau 99.9% masinu). Tik jau apie 10 metu yra daug masinu naudojamas AUTOMATINIS VAIRO UZRAKTAS , nes yra naudojama start/stop sistema. Manau uztektu tokia fukcija ant posukio suaktuvinti ir per 3-5 sekundes tu tikrai nieko nesugalvosi greitai.. Man yra buve taip, tempem renault scenic, akumas tiek issikroves buvo, kad avarinis ji tiek damuse, jog uzsirakino vairas, gerai , kad greitis buvo mazas ir uzteko stabdi greit uzspausti. O bevielis prisijungimas cia turbut tik ~2012+ rimtom masinom yra kai kuriom, kad darant diagnostika, nereikia nei kabelio, uztenka wifi/bluetooth. O siaip yra kabelis su wifi galu, bet jau reikia ilipti i masina, pajungti laida ir paslepti. tada net su smartphonu galima koreguoti nustatytmus. Sitas sh nera brangus apie 100-200$.
kestutisz 2013-07-23 14:11
Negaliu pasakyti kaip tiksliai užsirakina vairas ištraukus raktelį, gal fiziškai išstumiama kokia sklendė, gal elektronika, bet tarkim modernioje start-stop sistemos mašinoje išvis tas didelis raudonas mygtukas fiziškai tikrai nieko neperjunginėja - tik perduoda pageidavimą kompiuteriui, ir jis tikrai moka vairą užrakinėti. Normaliu atveju aišku patikrins ar tu nebandai išjunginėti važiuodamas, bet čia apie normalius santykius su elektronika nekalbama - tik apie pašalinius įsikišimus ir bandant juos blokuoti randominiu saugiklių traukymu :)
HardAxe 2013-07-23 14:47
stabdžio stiprintuvas naudoja įsiurbimo kolektoriaus sudarytą vaakumą, tai kai gazas-dugnas stabdžių stiprintuvas praktiškai neveikia. taip nutiko toms toyotoms. Rankinis galingesnio variklio tikrai neatlaikys, jeigu automatinė dėžė ir start/stop visai realu užsimušti greičiau, nei ką sugalvosi padaryti. Mums įprastose mašinose sankabos pedalas gelbės pakankamai gerai