Vokiečių hakeris nulaužė SIM kortelės apsaugą, milijonai vartotojų pavojuje  (11)

Šifravimo specialistas iš Vokietijos Karsten Nohl tvirtina, jog sugebėjo nulaužti SIM kortelės apsaugos sistemą. Anksčiau to padaryti nepavyko niekam, taigi šis įvykis nėra iš tų, kurie įtakoja tik kai kuriuos žmones ar organizacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių specialistas išstudijavo tūkstančių SIM kortelių šifravimo metodus ir tvirtina, jog jam pavyko surasti būdą, kurio dėka galima sužinoti 56 simbolius sudarantį prieigos raktą. Ir tai visai ne juokai: naujasis dešifravimo metodas gali būti pritaikytas 750 mln. šiandien egzistuojančių mobilių telefonų.

Jei šis metodas taps žinomas kibernetiniams nusikaltėliams, bus galima be didelio vargo klausytis žmonių pokalbių, aukos vardu įsigyti prekių ar paslaugų ir t.t.

K. Nohl leidinio Forbes žurnalistams pareiškė: „Duokite man bet kokį telefono numerį ir po kelių minučių, visai tikėtina, aš galėsiu nuotoliniu būdu kontroliuoti šią SIM kortelę ir netgi nukopijuoti jos duomenis.

Be šio metodo vokiečių specialistas atrado, jog atskirai SIM kortelėje saugomų svarbių duomenų technologija taip pat gali būti nulaužta. Jei telefonai turi pažeidžiamumų, jiems tereiktų nusiųsti SMS žinutę su atitinkamu dvejetainiu kodu, o po šios procedūros galima gauti svarbią telefono informaciją.

Kiekvienas iš minėtų saugumo pažeidžiamumų yra tam tikrame SIM kortelių tipe, tačiau pasiūlytų nulaužimo metodų visuma leistų įtakoti milžinišką abonentų skaičių.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(12)
(0)
(1)

Komentarai (11)