Išmaniųjų telefonų spartos perteklių dabar jau galite panaudoti mokslo labui  (0)

Kuo galingesni tampa mobilių įrenginių procesoriai, tuo dažniau galima išgirsti klausimą, o kam gi reikalinga tokia galia mobiliame įrenginyje. Tai ypač aktualu išmaniesiems telefonams, kurie šiemet vos ne privaloma tvarka turi gauti 4 branduolių procesorių. Be tokios SoC mikroschemos neįmanoma kalbėti apie jo priskyrimą elitui. Vis tik „tinginiaujančiam“ galios pertekliui greitai bus rastas darbas, kadangi viskas bus panaudota mokslo labui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sukurta aplikacija BOINC, kuri apjungia daugybę įvairiausių mokslo šakų projektų. Vartotojai padės ieškoti gravitacinių bangų, kurių egzistavimą numatė dar Albertas Einšteinas (projektas „Einstein@Home“), atkoduoti baltymų, fermentų ir kitų gyvų organizmų komponentų paslaptis, padėti ieškoti vaistų nuo maliarijos (malariacontrol.net) ir AIDS (FightAIDS@Home). Paskutinieji du projektai priklauso kelių dešimčių grupei, kuriai padeda apie 2,3 mln. asmeninių kompiuterių ir apie 600 tūkst. vartotojų 80 pasaulio šalių. Detaliau apie BOINC galima sužinoti čia.

Programinė platforma BOINC buvo sukurta dar 2002 m. ir iki šiol naudojosi tik stacionarių ir nešiojamų kompiuterių galiomis. 2013 m. buvo išleista Android skirta programos versija, ir tai visai suprantama – dabartiniai mobilūs procesoriai gali daugiau, nei 10 metų senumo asmeninio kompiuterio procesorius.

Android skirta BOINC aplikacija turi gana nemažai nustatymų, kurie leis lengvai sukonfigūruoti skaičiavimų trukmę, sąlygas ir jiems skirtus resursus. Tai aktualu, kadangi šiandieniai išmanieji telefonai negali pasigirti ilgu baterijos darbo laiku. Išskirta netgi opcija, kuri leidžia skaičiavimus atlikti tik tuomet, kai mobilus įrenginys prijungtas prie išorinio elektros šaltinio.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)