Auga priklausomybė nuo servisų: net ir paprasti remonto darbai vairuotojams tampa neįkandami

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis 2013-07-30 16:40
Man tiesiog atrodo, kad andriulis cia per daug spangsta. As darkarta sakau - yra zmoniu, kurie nemoka, yra kurie moka ir nori, ir yra kurie moka, bet nenori. Kur beda? O apie lietuvius numigravusius airijon tai tu isvis nepasakok, ten kontingentas, katru entelektas nevirsija batu dydzio.
andriulis 2013-07-30 18:01
Kukuli - straipsnį perskaityk ir suprasi kame bėda.
Shinigami 2013-07-30 20:37
Perskaičiau straipsnį ir galiu pasakyti, kad tai vyksta ne tik su automobiliais. Bet ir kitose srityse. Anksčiau sugedus televizoriui, tiesiog atsidarydavai gaubta ir pakeisdavai neveikiančia lempa. Dabar lempu nėra, todėl suremontuoti nelabai paviks pačiam. Kita dalis yra visiškas nesidomėjimas. Žmonės nusiperka daiktą, bet visiškai nesidomi kaip jis veikia ir iš vis kas tai yra. Svarbiausia kad veikia. Viena pažįstama paprašė, kad nupirkčiau nauja "procesorių". Pradėjau klausti kokio reikia ir koks pas ją kompiuteryje dedasi. Tik po ilgo bendravimo supratau, kad ji nori, kad išrinkčiau nauja kompiuterį, o ne procesorių. Ir ji visa kompiuterį vadina procesoriumi. Darbe naudojame TortoiseSVN. Tai dažnas darbuotojas net nesugeba perskaityti ką klaidos atvejų jam parašo programa. Ką čia nesugeba perskaityti. Dažnas iš vis nesupranta, kad jam išmetė klaidos pranešimą ir nieko nepadarė. Ir tiesiog uždaro klaidos pranešimo langą. Nors kartais pranešimai būna labai paprasti. Kaip pav. kad nėra interneto ryšio. Arba failo pavadinimuose prirašo lietuviškų raidžių. Tas pats ir su automobiliais. Jie pasudėtingėjo ir žmonėms paprasčiausiai neįdomu automobilį remontuoti ar šiaip juo domėtis daugiau nei reikia vairavimui. O kai nesidomi kas automobilyje yra tai ir nežinai kas ten gali sugesti ar iš vis ko ieškoti. Kaip straipsnyje ir rašė, kad nežino detalių pavadinimų. O kai nežinai detalių pavadinimo tai ir internete nieko nerasi. O kas svarbiausia, žmonės dabar nelabai mėgsta galvoti apie ateitį. Todėl kažkaip elgiasi tol kol susiduria su problema. Važiuoja tol kol mašina sustoja ir daugiau nebevažiuoja.
kukulis 2013-07-30 21:30
Straipsni skaiciau, ir esme, tame, kad nesutinku su jame keliama mintimi. Shinigami teisingai pastebi, kad tas pats praktiskai su visomis sritimis, tik mano nuomone, tame nera nieko blogo. As visa sita straipsnio ideja lengvai galiu pernest i IT sriti. Ziurek: Nors dauguma zmoniu naudojasi kompiuteriais, tik retas kuris sugeba ji pats susitaisyti, o gebanciu parasyti sau tinkama programine yranga, isviso vienetai. Man kaip IT specialistui, tiek programiniu tiek hardwariniu gedimu salinimas - elementarus darbas, todel drystu teigti, kad kiekvienas, kas naudojasi kompiuteriu, privalo moketi salinti elementarius gedimus, instaliuot bent kelias skirtingas OS ir zinot bent jau DHTML ir kokio JS pagrindus. Ka tu man i tai?
Anonymous 2013-07-30 22:11
Taip, jei nori naudotis kompu, turi domėtis ir jo priežiūra. Bet juk tai įdomu. Įdomu ir butą susiremontuoti. Ir gera žinoti, kad jei nušoks šeštadienį saugiklis, nereikės laukti pirmadienį profo. Ir automobiliai įdomu - pats pasikeiti sankabą, ir jau kitaip važiuoji. Įdomu, plius gerai, kad nepriklausai nuo kitų malonės. Na, miestečiai gal ir gali mokėti už vinies įkalimą, bet kaime rankos turi gebėti
lape 2013-07-30 22:21
Dar galima ir dantis pačiam pasitaisyti :
1hitkillhack 2013-07-30 22:57
As iskelsiu toki klausima... Geriau ismanyti viena specialybe ir kitu dalyku visiskai nesimokinti (nemoketi), ar moketi savo profesija ir tuo paciu moketi dar kazka...? Bet cia... kam man mokintis ka nors kita, jeigu as uzdirbu da..uje pinigu ir galiu susimoketi uz viska...? Bet tai kur dingsta noras zinoti apie viska? ar neidomu, kaip suremontuoti masina, kaip atrestauruoti buta, medi pasodinti sode... Juk tai gyvenimiski dalykai... Cia tipo nieko nezinau ir niekas man neidomu?
Simplicity 2013-07-31 01:12
. Todėl tikrai ne jokia gėda, kad pats nesugebi tepalų daugiabučio kieme pasikeist. Jei turit savo automobilio naudotojo vadovą, tai pamatysit jog ten kalba eina apie padangų slėgį, skysčių lygius, saugiklius, lemputes ir kur atsarginis ratas su įrankiais padėtas. Kažko daugiau vairuotojui žinoti ir nereikia. Giliau besikapstantį galime pavadinti entuziastu ar šaltkalviu-mėgėju. p.s. Tai, kad rankas laikot sukišę į tepalus, jūsų tikresniais vyrais nepadaro
Anonymous 2013-07-31 07:01
Aišku, kad tepaluotos rankos nėra vyriškumo simbolis Bet kai rankos auga ne iš ten - tai irgi ne vyriškumo požymis Beje, tai, kad mašinos vis labiau „servisėja“ galima apibūdint, kaip automobilių-vairuotojų moteriškėjimą. Moterims juk nepriekaištaujam, kai neremontuoja?
bahuriux 2013-07-31 09:06
Amen
1hitkillhack 2013-07-31 09:58
Bet tai kas is to gavosi... Dabar ardydamas kita laptopa nelupsi per jega, o issiaiskinsi nuo kurio galo ardosi... Dabar jau zinai, kad reikia su sankaba keiciasi ir kita detale ir kita karta jau galima paciam keisti, be nuostoliu... Kita karta ardydamas fotoaparata zinosi, kad yra daug guminiu ziedu ir atkreipsi demesi kaip jie dedasi... As ne apie tepala ir pinigu taupyma sneku... Turiu galvoje zinojima ir nezinojima,noreti kazka suzinoti ir nenoreti...
lmn 2013-07-31 10:52
Jei nemoki persilituoti kompiuterio, tai tu ne žingeidus? O jei negali kilimo išsiausti, tai jau iš viso...
Simplicity 2013-07-31 11:15
Auksinė logika Pirmu atveju susilaužė kompiuterį ir dar man sumokėjo pinigus, kad aš jį bent jau gyvenimui prikelčiau. Land Roverio atveju vien detalės kainavo ~2000 eurų (kai tuo tarpu nesulaužytas tokių metų roveris - 4000-5000 eurų), todėl net minčių nebuvo keisti suvarytą kardaną ir diferencialą. Su objektyvu irgi ne ką malonesnė situacija — 600-800 vertės daiktas sugadintas, remontas vos ne tiek pat kainuos. Tai ar tikrai verta savo nagus kišti ten, kur visiškai nieko neišmanai? Ar ne per didelė to žinojimo kaina? Žinojimas ateina iš knygų, o ne ardant daiktus apie kuriuos tu jokio žalio supratimo neturi.
immortallt 2013-07-31 11:21
Nu juokingi man čia kai kurių pasisakymai ir tiek Dirbkit kiekvienas savo darbus - sutaupysit pinigų ir daugiau uždirbsit, o skūpas moka 2 kartus.
1hitkillhack 2013-07-31 11:46
Cia jau kiekvieno reikalas... jeigu bus paciam idomu, gal bus verta ir susimoketi... nebutinai kisti paciam nagus, jeigu yra draugu, pazistamu, gal jie per visa sita perejo ir galima is ju pasimokyti...
immortallt 2013-07-31 12:00
Nu netyčia nulaužiau dvi rankenėles, tiksliau, varžtas per prievartą ištrūko, išdilino metalinius sriegius. Nuvežiau, kad naujus išgręžtų, kai grįšiu į Vilnių, susisuksiu rankenėles. Bet net neketinu pirkt ar ieškot, su kuo tuos sriegius pasidaryti. Pigiau naujas rankenėles būtų nusipirkti. Kaip pvz dariau akvariumo dangtį. Pradžioje skaičiavau, kad sutaupysiu. Deja, sutaupymo nesigavo, kokybė prastesnė, nes galų gale neturėjau gerų įrankių, o kur dar patirtis, kokios medžiagos labiausiai tinka. Sekantis dangtis tik pirktas (gamyklinis ar pagamintas pagal užsakymą).
Anonymous 2013-07-31 17:38
Kas ten nepabaigė posakio? Skūpas moka du kartus, o kvailys - visą laika