Nokia skundžiasi, jog Microsoft „stabdo“ su Windows Phone atnaujinimais  (0)

Kompanijos Nokia viceprezidentas Brian Biniak, atsakingas už aplikacijų kūrimą, davė interviu leidinio „International Business Times“ žurnalistams. Jis papasakojo, kokią mato kompanijos Nokia ateitį, santykius su Microsoft, kartu pasiskundė partnerio lėtapėdiškumu mobilios platformos Windows Phone atnaujinimų atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomių gamintojas, dar 2010 m. nusprendęs pereiti prie Windows Phone, iki šiol negali išsikapstyti iš krizės. Nokia viceprezidentas prisipažino, kad kompanija priversta dalyvauti toje rinkoje, kurioje kovoja daug galingų konkurentų, tačiau viskas keičiasi. Kaip pavyzdys buvo pateikta konsolių rinka, kurioje savo laiku dominavo Sony ir Nintendo, tačiau pasirodžiusi Microsoft nutildė visus skeptikus ir tapo vienu iš konsolių rinkos lyderių.

Vis tik B. Biniak nepatenkintas, kad Microsoft savo mobilios platformos atveju nedemonstruoja tokio paties ryžto. Jo teigimu, Microsoft pasirodė rinkoje, kur dominuoja Apple iOS ir Google Android, parodė savo platformos pranašumus, tačiau šios sėkmės neišplėtojo. Nokia atstovas mano, kad problemos esmė – Microsoft žiūri į mobilią rinką kaip į asmeninių kompiuterių segmentą, nors tai visiškai skirtingos sferos ir čia reikalingi visiškai kiti metodai, nei Microsoft yra pripratusi.

Nokia nepatenkinta, kad ji faktiškai išdidžiai, tačiau viena priversta užsiimti mobilių įrenginių plėtra, tuo tarpu Microsoft parama daugumoje atveju išlieka tik popieriuje.

Mes išleidžiame įrenginius labai dažnai, ir jei mūsų platformoje nėra aplikacijų, kurių reikia vartotojui, tai tampa praleista galimybe parduoti įrenginį. Mes bandome tai pasakyti Microsoft, kad laikas turi prasmės, ir laukti negalime laukti, kol jie ten sutvarkys finansinius klausimus su fiskaliniais metais. Ypač atsižvelgiant į tą padėtį, kurioje esame mes – parduoti įrenginius reikia jau šiandien ir tai daryti dideliais kiekiais“, – teigė Brian Biniak.

Nokia viceprezidentas prisipažino, jog ir pati Nokia turėtų aiškiau pasakyti, ko jai reikia, kadangi Microsoft kol kas nesupranta, į kokią pusę jai reikia plaukti. El. parduotuvės užpildymas aplikacijomis – tai esminė užduotis, kuria reikia vykdyti jau dabar.

Jūs negalite parduoti išmaniojo telefono be aplikacijų. Tiesiog negalite, visiškai niekaip. Jei kokia nors sistema neturi aplikacijų, žmonės niekaip nepereis prie šios platformos. Viskas priklauso ne nuo aparatinės, o nuo programinės įrangos“, – pabrėžė jis.

Nežiūrint į problemų gausą, Nokia atstovas tiki, jog anksčiau ar vėliau Nokia pastangos bus apdovanotos. Jo manymu, operatoriams reikalinga trečia platforma, kad vartotojai turėtų didesnį pasirinkimą, o kartu ir tam, kad būtų galima įtakoti didelius žaidėjus, tokius kaip Apple, Samsung ar HTC. Ar išsipildys Nokia viceprezidento išsakytos prognozės ir norai, parodys tik ateitis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)