Sony ir Panasonic kuria 300 GB talpos optinį diską  (9)

Japonų kompanijos Sony ir Panasonic pranešė apie bendrą projektą, kurio tikslas yra sukurti 300 GB talpos optinį diską, ir tai padaryti iki 2015 metų pabaigos, rašo portalas CNet. Naujiena bus skirta IT rinkos profesionalams, pavyzdžiui, verslo organizacijoms, kurioms reikalingas patikimas ir ilgalaikis duomenų saugojimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp kitų galimų vartotojų paminėtos video sfera ir kino industrija, o taip pat „debesų“ tarnybos. Kompanijos Panasonic išleistas pranešimas spaudai teigia, kad optiniai diskai yra patikrinti laiko informacijos kaupikliai, jie atsparūs dulkėms, drėgmei ir plačiam temperatūrų diapazonui. Jų privalumas – tai suderinamumas tarp skirtingų kartų formatų, o tai leidžia gauti prieigą prie duomenų net ir tuo atveju, jei formatai jau pasikeitę.

Šiuolaikiniai Blu-Ray diskai suteikia galimybę į vieną sluoksnį įrašyti 25 GB, į du sluoksnius – 50 GB duomenų. Naujos kartos žaidimų konsolės, tikėtina, padidins reikalavimus diskams, kuriuose bus įrašomi žaidimai, o Ultra HD (4K) raiškos televizorių plėtra turėtų pademonstruoti, kad 50 GB talpos optinių diskų jau neužtenka multimedia turinio įrašymui. Jei projekto realizacija vyks pagal planą, po 2015 metų mūsų gali laukti diskai, kurie sutalpins 1,5 TB duomenų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: