Piktybiniams KET pažeidėjams policija ruošia nemalonią staigmeną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2013-07-31 13:05
O tai padės aplaužyti BMW gaidelių - 'invalidų' prekybos centrų aikštelėse sparnus?
Nerkus 2013-07-31 13:11
Šis projektas jau senokai aptarinėjamas ir komentuojamas. Kiek apie jį skaičiau, tai niekur neradau paaiškinimo, kaip bus su tomis transporto priemonėmis kurios tam tikrą laiką nebus apdraustos ar be techninės apžiūros, bet jos tiesiog stovės garažuose. Negi ir tokias mašinas išregistruos per prievarta? Kaip atskirs tokias transporto priemones nuo tokių kurios nedraustos ar be apžiūros važinėja keliuose?
aurimokas 2013-07-31 13:42
Man kyla dar įdomesnis klausimas. Jeigu tarkim toks "gaidelis", kurio automobilį išregistravo (atėmė valst. numerius), sukels autoįvykį ir pabėgs iš įvykio vietos? Tai pagal ką policija žada ieškoti? Ar pagal tai kad iš įvykio vietos pasišalino juodas 3 klasės BMW(pavyzdys)? Ir važiuos kokiam Vilniuj per visus kiemus, aplinkines gyvenvietes ir nuosavų namų kvartalus ieškodami juodo BMW be valstybinių numerių? Vėl suklestės nelegalios valst. numerių kalyklos ir tiek kad būtų tikrai riežta bausmė visiems gaideliams, tai reik ne išregistruot mašiną, o pagavus mašiną ant tralo ir į artimiausią metalo laužą po presu nuvaryt. Va tada ir susimastys jaunimas, kai kokias 5 mašinas po presu prie jų akių pakiš (o jei dar ta mašina ne 600Lt kainuoja). Prie to pačio siūlau taikyt UK ir IRL draudimų sistemą, kai 2.5 litražo BMW draudimas snargliui su klevo lapu kainuoja 3000Lt. O su vairavimo stažo metais ir autoįvykių nebuvimu kaina stipriai krenta žemyn. Bent visi gaideliai persėstų iš galingų BMW i SMART. Su šitom vis mažesnė tikimybe kad ką nors užmuš
kukulis 2013-07-31 17:17
Jus cia per daug fantazuojat nesuprasdami sio pakeitimo priezasties. Privalomojo civ. atsakomybes draudimo neturejimas is esmes TP nedraudzia dalyvauti eisme. Todel betkuris panorejes, gali bandyt vazinet be jo, ir kartais visai sekmingai pratempt pusmeti, ar net visus metus. Isregistruota TP negali dalyvauti eisme, todel tokia sustabdzius policija turi realias galimybes patraukti ta TP nuo kelio (nutempti i saugoma aikstele tarkim), priesingai negu vazinejancia be draudimo. Priedo, baudos taip pat didesnes uz vazinejima isregistruota TP. Kiek zmoniu realiai istas pakeitimas palies? Normaliu zmoniu - labai mazai. Teisingiau, tik tuos, kurie neeksplotuoja TP visus metus, ir manau, kad kazkokios isimtys istatyme tam bus numatytos. O dabar pagrindinis klausimas - ar mums rupi, kokiu nepatogumu patirs nedrausmingi vairtuotojai, ty tie, kurie vairuoja tp be tech apziuros, draudimo?
kukulis 2013-07-31 17:21
Durnas klausimas tavo. Isregistruoti, nereiskia sunaikinti visus duomenis apie TP registracija. Todel visada galima pasakyti, kad valst.NR ABC123 priklause tokiai ir tokiai TP, registruotai, tokio ir tokio vardu. Siuo metu yra isregistruota. Del padirbtu valst.NR - galima ir sendien uzsidet vogtus, padirbtus, etc. Koks skirtumas is to, ar TP iregistruota ar ne, jeigu numeriai netikri? Ar tu naiviai galvoji, kad isregistruotu TP valst. numerius kazkas vaziuos ir surinkines?
krakalas 2013-07-31 18:32
tai kad rase cia neseniai, kad baudas des tiem kurie nepristatys isregistruotos auto numeriu. vat ka daryt, kai nebeturi nei auto nei numeriu (pvz į rusiją parduota auto)
Canibal 2013-07-31 19:02
O kaip bus su motociklininkais? dauguma savo moto pastato y garažus jau spalio vidury, ir išsitraukia tik balandį. Dažniausiai ir nedraudžia visiems metams, o iki spalio, poto naujam sezonui vel draudžiama priklausomai nuo oro.
smalsus 2013-07-31 20:59
Turiu sena vw camper kuri atstačiau savomis rankomis, važiuoju su juo gal 1,5 men. per metus anksčiau apdrausdavau 2-3 men. vasarai tai dabar turesiu drausti 12 men. nors jis 10men. stovi garaze?
unytas 2013-07-31 23:05
cia balandzo 1 pokstas? ar cia rimtai tokes nesamones nori prijimti?
aurimokas 2013-08-01 13:06
Tai tu man paaiškink kaip išregistruota, t.y. neįregistruota auto gali turėti valstybinius numerius? Ar automobilių turguj pirkdamas kątik parvarytą neregistruotą automobilį irgi iškart gauni LT valstybinius numerius? Jeigu automobilis yra išregistruojamas, tu privalai grąžinti numerius į regitrą (šiuo atveju kelyje sutikę neįregistruotą automobilį, tą turėtų padaryti policijos pareigūnai)
kukulis 2013-08-01 16:15
^^ Butent - sustabde isregisturota automobili, pp tikrai paims TP valst numerius. Nes nelabai isivaizduoju, kaip kitaip galima butu paimt tuos numerius, ar priverst, zmogu, kurio TP priverstinai isregistruojamas, tuos numerius pristatyt. Logiska? Kadangi pats dalyvavau transporto priemoniu registro, o taip pat ir paieskomu tp registro integravime i shengeno erdve developinime, tai esu kurkas labiau kompetetingas komentuoti apie tai kas galima ir kas ne, todel aiskinu: Isregistruota TP normaliu atveju valstybiniu numeriu tureti negali. Taciau, jeigu ji kazkada buvo iregistruota, tai yra zinoma, kokiu metu kokie valst nr ant tos TP stovejo. Vadinasi tuo atveju, kai TP isregistruojama priverstinai, o valst. Numeriu paimti iskarto nera galimybes, isregistruotos TP su valst numeriais ar be ju valdytojas, yra taip pat identifikuojamas, kaip kad ir registruotos TP su valst numeriais ar be ju, valdydojas. Zinoma, kai valst. Nr yra nuimti nuo TP - identifikacija be TP apziuros tampa neimanoma.
Simplicity 2013-08-01 16:38
— iš tolo aiškiausiai matosi, kuris nedraustas ar be TA. Pravažiuotų per viešas stovėjimo aikšteles, gatvių pakeles ir ant ratukų surinktų visus eisme dalyvauti negalinčius automobilius. Priėmus tokią tvarką, kur be TA ar draudimo per prievartą išregistruojama, pažeidžia paprastų piliečių teises. Galima susirgti, galima atostogų išvažiuoti,— o čia BAC! ir automobilis išregistruotas. Tada esi priverstas vėl litus mokėti, kad naujus numerius išduotų, po to dar TA taloną (turbūt ne už ačiū) pasikeisti.
kukulis 2013-08-01 17:23
Kritikuojant yra grazu pasiulyti alternatyva. Tik ne bet ka, kas i galva sauna, o kazka protingo Apie koki numeriu surinkima tu kalbi? As ta ir bandau pasakyt, kad niekas ju specialiai nevaikscios ir nerinks. Sustabdzius TP, jeigu pasirodo, kad ji isregistruota - numeriai nuimami, o auto greiciausiai keliauja i aikstele. Kam papildomai ivedinet kazkokius reikalavimus viska klijuot ant stiklo, jeigu sendienines technologijos naudojamos policijoje jau leidzia pagal nuskaityta pravaziuojancio automobilio valst nr realiu laiku gauti informacija, ar tas auto registruotas, apdraustas, ar galioja TA? Tiesiog aprupint daugiau ekipazu sia iranga. Galbut automatu rasyt baudos kvitus pagal fakta, kad nufilmuota TP dalyvavo eisme neturedama ar tai TA ar tai Draudimo ar tai neregistruota? Nezinau del sito tiksliai, gali buti, kad sendieniniai istatymai to neleidzia. Kokie susirgimai ir atostogos? Tavo kaip TP valdytojo pareiga, yra rupintis tau priklausancia TP, todel tavo kalte, kad zioplas ir nesugebi laiku atlikt priklausanciu darbu. Kalbant apie nenumatytus atvejus - bus skiriamas tam tikras laiko tarpas, per kuri reikes susitvarkyti, priesingu atveju - isregistravimas.
Simplicity 2013-08-01 18:27
Tai modernią nuskaitymo įrangą kiekvienam patruliui ant pečių kabinsi? Na, o su nufilmuotais po teismus tampysies? Lietuvoje yra beveik du milijonai registruotų automobilių, bet kažkodėl vos ne pusė važinėja be TA ar draudimo. Atseit, jei pradėsi atiminėt numerius, tai pradės drausti ir važinėt? Jei yra galimybė pasislėpti, tai ir pasislėps. Šito įstatymo policijai reikia nebent tam, kad į visokias rusijas ir kazachstanus išsiųstus laužus būtų galima be problemų išregistruot. p.s. Tie juokingi popierėliai po langu policijai labai palengvina darbą. Automobilio savininkas yra įstatymais įpareigotas juos po stiklu pakišti. Reidų metu policininkams net nereikia TA ar draudimo lapų prašyti, kompiuteriais tikrinti, nes viskas tiesiai prieš akis. Tai labai paspartina jų darbą, per tą patį laiką yra patikrinama gerokai daugiau automobilių. Kas dėl talonų padirbinėjimo, tai visose šalyse už dokumentų klastojimą yra baudžiama.
kukulis 2013-08-02 07:05
Del 'beveik puses automobiliu vazinejanciu be TA' - prasau nuorodos i kazka, kas pagristu tavo zodzius, nes ta info, kuria as remiuosi, sako visai ka kita. Del tu lapeliu uz stiklo... Tai tu nori pasakyt, kad pribegt prie kiekvienos masinos ir paziuret yra greiciau, nei kad nustatinet kompiuteriu, nuotoliniu budu, pagal valst nr??? - Nu klounas nu
Smėlis 2013-08-02 08:44
Tai čia dar nieko tokio. Jis iš esmės siūlo policijos pareigūnams vietoj patruliavimo gatvėse vaikščioti po automobilių aikšteles ir tikrinti. Dar man įdomu kaip tą lipduką įsigyti turėčiau. Kažkur nueiti ir pasiimti tam, kad už stiklo užkišti galėčiau? Kai draudimą iš esmės gali nusipirkti internetu ir atsispausdinti namie/darbe. Niekur kojos kelti nereikia. Pastaruoju metu pareigūnai to popiergalio net nebeprašo, nes mato iš numerių, ar draudimas yra ar ne. Tas pats ir su TA.
kukulis 2013-08-02 09:04
Butent O galimybe priverstinai isregistruoti TP tiesiog atveria galimybes pareigunams imtis grieztesniu priemoniu, kad ta TP daugiau nebedalyvautu eisme.
Simplicity 2013-08-02 10:45
kukulis 2013-08-02 16:41
Du dalykai: 1. Dar karta pabreziu, kad as esu prisidejes developinant sendien dienai naudojama TP registra, taip pat ir paieskomu TP registra, ju interacija i shengeno erdve ir esu daug kalbejesis su tu registru naudotojais, tame tarpe ir policjos atstovais, todel as zinau kaip ir kodel naudojama sendienine sistema, bei kokios jos galimybes. Zinau kodel nebuvo pasirinkti lipdukai sudukai, ir zinau kokiu tikslu policija noretu galimybes lengvai isregistruoti TP. 2. Vis dar laukiu patikimo informacijos saltinio, kuris pagrystu tavo drebta nesamone apie 'vos ne puse TP lietuvoje vazinejanciu be TA'
Simplicity 2013-08-02 19:03
p.s. Prie tokių projektų dirbai, o elementariausios lietuvių kalbos gramatikos nemoki. (Apie skyrybą jau net nekalbu) Baigei mokyklą pagal adaptuotą programą?