Samsung žada išleisti 8 branduolių procesorių: šį kartą „tikrą“  (0)

Kinų kompanija MediaTek šią savaitę pirmoji užsitarnavo lyderio titulą kategorijoje „tikras 8 branduolių mobilus procesorius“. SoC mikroschema Exynos 5 Octa, kuri buvo pristatyta 2013 metų pradžioje ir naudojama kai kuriose Galaxy S4 modifikacijose, aštuonių branduolių gali būti laikoma tik formaliai, kadangi naudojama ARM big.LIITLE koncepcija neleidžia dviem moduliams po keturis branduolius dirbti visiems vienu metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija Samsung vis tik neketina atsisakyti savo strategijos ir be mūšio atiduoti pergalę savo konkurentams. Matyti, korėjiečių giganto marketingo skyrius suprato, kad su netikru aštuonių branduolių procesoriumi toli „nenujosi“, tad buvo nuspręsta sukurti procesorių, kurio 8 branduoliai galės veikti vienu metu, praneša leidinys Economic Daily.

Detalių apie naująją SoC mikroschemą žinoma labai nedaug, tačiau tikimasi, kad atitinkamas Samsung anonsas įvyks 2014 metų pradžioje, o „tikrieji“ aštuonių branduolių procesoriai pasirodys naujame flagmane Galaxy S5.

Įdomu tai, kad kompanija Qualcomm, kurios „tik“ 4 branduolių procesorius nurungė Exynos 5 Octa ir naudojamas daugumoje Galaxy S4 modifikacijų, laikosi kitų principų, amerikiečių kompanija mano, kad „geriau mažiau, tačiau geriau“. Mobilių procesorių kūrėjas stengiasi padidinti atskirų branduolių spartos lygį bei energetinį efektyvumą, o ne aklai didinti branduolių skaičių ir taip kovoti dėl vartotojų piniginių.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)