Lietuvai pradėjo trūkti elektros  (4)

Dėl ribojamo importo susidarius elektros energijos trūkumui, „Lietuvos energija“ elektrą Elektrėnuose šiuo metu gamina dviem didžiaisiais rezervinės elektrinės blokais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Verslo žinių” naujienų portalas vz.lt, šiuo metu vykdomi 455 megavatų galios kombinuoto ciklo bloko (KCB) paruošimo paleidimui darbai. Planuojama, kad blokas bus paleistas rugpjūčio viduryje.

Bendrovė aiškina, kad bloko derinimo darbai yra susiję su garantinių defektų šalinimu, kuris buvo atliekamas gegužės-liepos mėn.

Primename, kad 455 MW instaliuotos galios KCB projektas pradėtas įgyvendinti 2009 metų balandį, kai buvo pasirašyta projektavimo ir statybos darbų sutartis su generaliniu rangovu – Ispanijos kompanija „Iberdrola Ingenieria y Construccion, S.A.U.“. Ispanų koncernas objektą Elektrėnuose statė kartu su subrangovais Lietuvoje.

Naujasis Lietuvos elektrinės blokas yra didžiausias „Lietuvos energijos" įgyvendintas projektas. KCB gali pagaminti elektros energijos, kuri patenkintų apie 20-25 proc. viso šalies poreikio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (4)