Hakerių įsilaužimas į automobilius: viskas daug rimčiau, nei daugelis galvoja (Video)  (3)

Automobilių kompiuterizacija – šis procesas vyksta septynmyliais žingsniais – gali turėti ir neigiamą pusę, kadangi tai leidžia kibernetiniams nusikaltėliams (ir ne tik jiems) kontroliuoti jūsų mašiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konferencijos „DEF CON 21“, kuri skirta saugumo technologijoms, metu du ekspertai pademonstravo, ką gali padaryti žmogus, kuris gali nuotoliniu būdu kontroliuoti jūsų automobilį.

„Bandomuoju triušiu“ iš pradžių tapo Ford Escape (2010), o vėliau ir Toyota Prius. Įsilaužimas į automobilį leido kontroliuoti valdymo ir stabdžių sistemas, mašinos pagreitėjimą, saugos diržų kontrolę, apšvietimo sistemą, variklio darbą ir net garsinį signalą – žodžiu, praktiškai viską, kas automobilį gali paversti marionete. Anksčiau apie tai kalbėjo nebent fantastinių kūrinių autoriai.

Beje, saugumo ekspertai teigia, jog daugumų šiuolaikinių automobilių (žinoma, kalbama apie kompiuterizuotus) galima sugadinti, pasinaudojant banalia DDoS (denial-of-service) ataka, tuo tarpu tokioms atakoms naudojama įranga nebūtinai turi būti brangi.

Kompanija Ford jau sureagavo į tokius pareiškimus ir pranešė, kad labai susirūpinusi įsilaužimo į jos automobilius galimybe, tuo tarpu japonų Toyota buvo kiek santūresnė – kompanijos specialistai kol kas studijuoja paviešintą problemą, tačiau apie ką nors konkrečiau kalbėti atsisakė.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (3)