Microsoft apie Windows XP: tai automobilis, kuriam nėra atsarginių dalių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vvv2 2013-08-08 15:13
kestutisz 2013-08-08 15:24
Eee, na nepasakyčiau, tie visi "platesni spektrai", kaip tik skirti praktiškai jau nebe vartotojams, o specializuotos sistemos kur OS kaina yra mizeris, ir jau OS derinama prie produkto, o ne atvirkščiai. Ką realiai naudoja statistinis vartotojas jis jau naudoja praktiškai tą patį kas buvo win95 laikais ir anksčiau :) Na, ten nebent žaidimams reikia kokių naujesniu DirectX'ų, o visa kita faktiškai tas pats ir dar siaurėja, nes viskas keliauja į ineto browserius kurie išvis praktiškai visur vienodai veikia :)
aurimokas 2013-08-08 15:30
Reikejo univere per paskaitas dirbti su ubuntu. Todel kad greiciau atlikciau laboratorinius, sumaniau per vmware isidiegti ubuntu i savo gana sena laptopa compaq cq60. Iskart galiu pasakyti kad tai buvo didziausia mano gyvenimo klaida, kadangi ubuntu nesugebejo pats rasti ne vieno kompiuterio draiverio (net interneto plokstes nepagavo ir automatiskai neidiege). Tai kokia gali buti kalba kad linux yra user-friendly ir tik idiegus viska sutvarko kad butu patogu vartotojui? Isirases win7 as iskart turiu garso, vaizdo, wlan, interneto plokstes ir visus kitus laptopui reikalingus draiverius. Taip kad paprastam zmogui, kuris nera kazkoks geekas, kuris gali valandu valandas programint ir pasirasyt pats sau draiverius yra kancia visi tie velnio nesti ir pamesti linux. Norint pasikonfiguruot tai, kaip atrodo desktopas, ar dar kazka sustresnio, privalai gerai ismanyt linux komandas, nes keliais paspaudimais kaip windows to nepadarysi
1hitkillhack 2013-08-08 16:59
Pritariu tau... vienintelis linux stabdis yra konsole ir jo komandos... kuriu paprastas zmogus nezinos ir nenores zinoti... kam to reikia, kai galima tai padaryti keliais mygtuku paspaudimais "langinese"...
dorces 2013-08-08 17:04
Konsolėje kompiuterio darbas vykdomas greičiau, nei grafinėje aplinkoje.
vvv2 2013-08-08 17:12
Hmz 2013-08-08 17:22
Rodau ant pirštų, kad suprastų ir bukagalvis: 1. Straipsnio tema - Windows versijos. 2. Pingvinai suskridę šika komentarais apie savo nuostabiąją OS. 3. Jų postai ne į temą (žr. 1 punktą). 4. Šikimas postais ne į temą - trolinimas. Ar suprantamai pasakiau? Raidės ne per mažos?
elcucuy 2013-08-08 17:23
Tie kas sako, kad isirašius ubuntu niekas neveike tai turbut labai senai tai bandė, arba jų kompiuteriuose labai egzotiškos detalės buvo. Ubuntu irašius kompas iškart veikia (kad ir kita populiaresnę distribucija), o su windowsais niekas neveikia, reikia dar ceckintis ir draiverius rašytis. Įsirašius Windows 8 turėjau problemų su garsu, nes draiveriai CD skirti w7 ir kažkas ni to buvo, reikejo nete iškot. Linuxam dažnai nereik draiveriu nes viskas ko reik yra Kernely, tiesiog įkiši ir veikia. Galbūt ne visos detalės veikia, bet jei nori Linux sistemos tai ir kompa reik tam tinkama pasirinkt. Kas sako kad truksta suderinamumo tarp distribucijų versijų tai rinkitės kurias palaiko ilga laika Debian stable, RHEL, Cent os, ar galu gale Ubuntu LTS. Windowsai universalūs, bet linux sistema gali pritaikyt tam tikram dalykui, padaryti darbinį arklį, kuris darytu tam tikra užduotį, o ne krūvą nereikalingų procesų. Neveltui visos didžiosios animačijos studijos naudoja linuxus. Ant linuxu yra nemažas pasirinkimas 3D frafikos programų, bet jos šimtus tūkstančių kainuoja. Visi socialiniai tinklai ir debesys eina ant linuxu. Ant savo stacionaro PC turiu W8, bet jie pastoviai pasikabina, vis dažniau pamastau padaryt dual boot, nes vis labiau užknisa, Windowsus naudoju tik Bordelands 2 kartais pažaist. Ant laptopo kuriam jau 7 metai turiu crunchbang (debian 7 praktuškai), kuris ne karto nėra užlūžęs, pasikabinęs , netikėtai išsijungęs ir naudoja 100 ramų. Aš neniekinu Windowsų, jie turi daugybę privalumų ( man jie patinka kaikuriose srityse) bet turi fundamentalių trūkumų - virusų kiekiai, ir stabilumo stoka, kartais pasikabina ir neaišku ką windovsai tuo metu veikia ar mąsto. Manau, kad jau žmogus jau naudojasi kompiuteriu tai reik kažkiek minimaliai juos išmanyti, o to minimalaus išmanymo pakaktų ir su linuxais dirbt. Aš nė kiek apie prgramavimą neišmanantis sugebu kaika pakonfiguruot tekstiniuose failuose šiektiek pasidomėjęs internete. Forumuose praktiškai apie viską atsakymus galima rasti.
dorces 2013-08-08 17:25
Seniau naudojo, ir buvo labiau populiaru nei grafine aplinka kuri buvo lėta ir bugota. ir nuo tų laikų viskas ir parėjo. Ir lengviau programuot konsolėje nei grafinėje aplinkoje. Dabar aš nelabai pats tikiu kad greičiau veikia, bent paprastos programos. bet dideliem skaičiavimams konsolinės programos manau geras variantas
vvv2 2013-08-08 17:49
Simplicity 2013-08-08 18:15
Atranda žmonės linux ir pradeda bėgioti po visas temas ir linux tikėjimo žodį skleisti... Kuo ne jehovos liudytojai, kurie praeiviams „Sargybos bokštą“ bruka? Tema aiškiai apie tai, kad Windows XP morališkai paseno ir vis tiek ateis laikas atsinaujinti. Straipsnyje nė žodžiu neužsimenama apie kurią nors iš linux distribucijų. Prie ko tada čia tie visi super duper kompiuteriai, linux serveriai ir robotai? Gal prie to paties apie Meilutytės sidabro medalį pakalbėkim ir pabandykim rasti sąlyčio taškų su Windows XP?
elcucuy 2013-08-08 18:36
Nes pirmas komentatorius kalbą užvedė. Bet xp reik pamiršt ir išmest. Pereit ant W7 ar W8. Jei kompas jų neneša tai linuxus isirašyt, šeip ar taip jei kompas jau neneša naujų windosų, tai ir nekažką su juo padirbsi su programom, kurios tik ant jų veikia. Linuxų vartotojam reik kaip nors reklamuot savo platformą tai ir skleidžia. Linuxistai myli savo platformą, o windowsų vartotojai tik naudojasi savo platforma be jokios ypatingos emocijos, neretai nekenčia bet nėr kur dėtis.
algiuz 2013-08-08 18:58
Kad jau pykstasi cia visi, tai ir savo trigrasi ikisiu. Pasakysiu taip - ubuntu yra tik izengimas i linux pasauli, suprasti, kas tai per dalykas. Pats turejau nemazai problemu su ubuntu bet maciau potenciala. O dabartiniai stadijoje, kurioje yra ubuntu tai nerekomenduoju jos naudoti. Jie patys nezino, ko nori. Keicia viska drastiskai vos ne kas metus ir kiek dabar teko naudoti 13.04 ir net 12.04lts yra nemazai bugu. Rekomenduociau rintis opensuse ar debian. Dar teko skaityti, kad magea yra draugiska linux naujokams ir stabili, bet nebandes jos. Pats isbandziau nemazai distribuciju, kol radau sau tinkama - debian. Vieninteli dalyka kuri teko isirasyti - nvidia draiverius, kad galeciau naudotis steam. Prisitaikius sau dabar debian veikia kaip sveicariskas laikrodis, ne maziausio luzimo ar kazko tokio. Neveltui vadinama viena stabiliausiu OS pasauly. Kodel zmones nenaudoja linux? Todel, kad yra tinginiai, kurie priprato, kad viskas butu paduota. Nvidia draiverius isirasiau nuejes ir perskaites dokumentacija debian puslapi. Kaip konfiguruoti ir prisitaikyti gnome-shell'a pagal save ismokau ziuredamas vaizdo irasus youtubej. Viskas yra dokumentuota ir per tiek metu beveik visos problemos yra issprestos linuxuose, jeigu kokia turi, susivedi i google, suvedi komanda i terminala ir viskas. Jeigu ant tiek durnas esi, kad copy-paste nesugebi padaryt ar googlej problema suvest, tai jau geriau ir lik prie windows. Debian isviso terminala tik viena karta naudojau - irasant nvidia draiverius. Naudoju linuxus du metus ir startas buvo nelabai koks, bet per ta laika, per tuos du metus taip viskas pasikeite i gera puse linuxuose, kad dauguma juokauja, jok reikia kazka keisti, kad atsirastu nauju bedu. Ubuntu ta ir daro - susikure mir. Kas del sugaisto laiko mokantis linuxus - taip reikia skirti pora vakaru "pasizaidimui", bet kai ismoksti naudotis, tas laikas atsiperki. Plius truputi giliau susipazini, kaip veikia kompiuteris. Sprendziant is IT egzaminu rezultatu, nemazai daliai lietuviu to reiktu. O kas del terminalas vs grafine aplinka, tai terminalas yra greiciau ir patogiau. Daug lengviau yra suvesti sudo apt-get update, nei clickint kol randi update manageri. Plius, turbut vienas didesniu linux privalumu yra update. Kiek is jusu, windows naudotoju, juos esat issijunge?
MNM 2013-08-08 20:48
Juokingiausia, kad ta automobili, neturinciu atsarginiu daliu sukure tas pats Microsoft'as. Patys kuria, patys dergia save.
Shinigami 2013-08-08 21:01
Mano pirmas komentaras buvo į tema. Nes buvo kalbama apie OS saugumą ir stabilumą. Jei lygini dviejų OS saugumą, kad ir windausu tai galima lyginti ir kitas OS. Bučiau palyginęs ir Mac OS su win8, bet jų niekada nenaudojau tai negalių lyginti. Nekarta pirkau kompiuterius ir į juos diegiau Ubuntu, tai nei karto neteko susidurti kad kas nors neveiktu. Ir specialiai ne rinkdavau, kad veiktu Ubuntu. Problema yra tame, kad kai kuriems komentatoriams išgirdus ar perskaičius linux pavadinima, kažkodėl atsiranda baisus piktis. Kai būna straipsnis apie linux (nors ir retai) tai visada atsiranda komentarų apie windows. Bet labai piksta, kai straipsnyje apie windows pamini linux Čia kaip Samsung ir Apple. Nesvarbu apie kuria iš jų straipsnis, komentarai bus apie abu.
tomokoja 2013-08-08 22:59
Kazkada buvau pabadymui isidieges Linux. nepamenu kokius, draugelis labai ikalbinejo pabandyt. Ta pati vakara skrido lauk. Ner man ten noro kazka su jais daryt nes jie nera friendly visiskai. Ka jus cia paistot su tais luzinejimais. Seniau turejau xp, dabar turiu w7, nieks neluzineja ir veikia gerai. Aisku jei kompa duosi 12 metu paaugliui kuris siusis visa imanoma slamsta ir spaudelios visus linkus pakeliu tai gal. Dabartini savo kompa turiu nuo Kovo men, pats susirinkau, sudiegiau. Nuo pirmos dienos viskas puikiai, pakibes nei vieno karto nebuvo.
zaliaakis 2013-08-09 00:20
ir as i gyncus truputi isivelsiu Atvarai pas tevu, paziurek pc... tai tas nebeveikia, tai to nebeina, tai letai dirbti pradejo... Ikirejo, irasiau linux(ne ubuntu, bet ir ji nera prasta) Pagaliau pc naudojasi ir nusiskundimu nebera, net apmokyti nereikejo. Viskas veikia ir daugiau nei buvo pries tai su xp... O jie tikrai paprasti ir eiliniai vartotojai, net anukams visiskai jokiu problemu nesukeli, net patiko kad yra daug nemokamu programeliu. Patapo ramybe
aurimokas 2013-08-09 13:34
Irasyta buvo pries nepilnus metus Apie kokias egzotiskas detales eina kalba laptope? laptopo modelis HP Compaq CQ60-300SO (AMD Sempron cpu, nvidia geforce 8200M gpu, visa kita standartiniai dalykai - ethernet, wlan, realtek garso korta ir t.t.). Jeigu sakysi kad lieva/sena versija siunciausi - patikinu kad siunciausi is oficialaus ubuntu puslapio pacia naujausia versija. Iki tos instaliacijos dar buvo minciu kile pabandyti pereiti prie ubuntu, bet po to kai pamaciau kad ne vieno device'o draiveriu nesurado, spjoviau i tokia lieva OS. Isirasai W7 ar W8 ir viskas iskart veikia kaip priklauso. Nebent nori paciu naujausiu draiveriu, tuomet gali juos atsisiust is oficialiu hardware gamintoju tinklalapiu
- 2013-08-09 13:53
Oho. Iš 5-kų laptopų NĖ viename Windows 7 nerado draiverių. Net garso nebuvo, nekalbu apie tinklą, bluetooth. Ir vaizdas 1024x700, ar kiek ten ...
Shinigami 2013-08-09 23:13
Kalbant apie win7 tai ji taip pat ne visuose kompiuteriuose automatiškai randa visas tvarkykles. Žinoma praktiškai visi PC turi gamintojo padarytas tvarkykles, tai daug problemų nėra. Bet jei kalbant apie laptopus, tai dažnai tekdavo susidurti kad bandant instaliuoti win7 į laptopą neranda kietojo disko. Dėl to instaliuoti neišeina. Kai kuriuose laptopuose galima biose pakeisti HDD nustatymus. Ir tada randa HDD, bet ne visuose. Bet Ubuntu visada randa HDD.