Sony išleis objektyvus – fotoaparatus, skirtus Xperia telefonams  (0)

Paskutinių metu kompaktiškų skaitmeninių fotoaparatų („muilinių“) pardavimai smarkiai sumažėjo. Šios tendencijos kaltininku ekspertai laiko išmaniuosius telefonus: žmonės nenori su savimi tampytis technikos, kuri daro beveik tokios pačios kokybės nuotraukas, kaip ir šiuolaikiniai telefonai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik reikėtų pripažinti, kad su išmaniaisiais telefonais padarytų nuotraukų kokybė neretai nesiekia to lygio, kurį demonstruoja 3-4 metų senumo skaitmeniniai fotoaparatai. Dėl viso to kalta optika: gamintojas tikrai nediegs gigantiškų objektyvų. Tačiau panašu, kad Sony išsprendė šią problemą. Jei tikėti nutekinta informacija, japonų kompanija ruošia aksesuarus DSC-QX10 ir DSC-QX100. Tai nėra objektyvai, kurie uždedami išmaniojo telefono kameros. Tai praktiškai pilnaverčiai fotoaparatai, su sensoriais, nuosavu procesoriumi, Wi-Fi, NFC ir netgi lizdu SD atminties kortelei. Išmanusis telefonas, ant kurio prikabinamas toks fotoaparatas, tampa vaizdo ieškikliu, o kartu padeda nustatyti fotografavimo parametrus, o taip pat, žinoma, rūšiuoti nuotraukas.

Sony kol kas oficialiai nepranešė apie savo naujienas, tačiau puslapis SonyAlphaRumors rašo, jog savo charakteristikomis vienas iš priedų nenusileidžia fotoaparatui Sony RX100 II, o kitas aprūpintas 18 megapikselių raiškos matrica bei 10x optinio priartinimo galimybe.

Kada ši naujovė ateis į Lietuvą, kol kas neaišku, tačiau pačius Sony Xperia išmaniuosius telefonus galima nesunkiai pas mus įsigyti - čia galite peržiūrėti esamą Sony Xperia telefonų asortimentą ir jų lietuviškas kainas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)