Šiaurės Korėja skelbia turinti išmaniųjų telefonų gamyklą, joje lankėsi ir šalies lyderis Kim Jong Unas  (10)

Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA paviešino nuotraukas, kurioje užfiksuota, kaip šios šalies lyderis Kim Jong Unas lankosi vietinėje išmaniųjų telefonų gamykloje bei apžiūrinėja prekybai paruoštus įrenginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų agentūra nurodo, kad čia gaminami telefonai „Arirang“ su modifikuota operacinės sistemos „Android“ versija. Maža to, skelbiama, kad telefonai ne tik surenkami, bet ir jų detalės gaminamos būtent Šiaurės Korėjoje.

Visgi Azijos technologijų tinklaraščiai tokiais skambiais pareiškimais abejoja – manoma, kad iš tiesų Šiaurės Korėja užsako detales Kinijoje, o patys įrenginiai, geriausiu atveju, tik yra surenkami vietoje. Nors gali būti, kad ši gamykla apskritai tėra propagandos dalis, mat jos patalpos labai primena anksčiau skelbtas nuotraukas, kuriose Kim Jong Unas su tėvu buvo užfiksuoti viešintys tariamoje plokščiaekranių televizorių gamykloje.

KCNA nurodo, kad Kim Jong Unas „labai vertina kūrybingą išradingumą ir patriotinį entuziazmą, kurio vedini gamyklos vadovai ir darbuotojai padėjo tvirtus pamatus išleisti masinės rankų gamybos modernius telefonus“. Agentūra taip pat pabrėžė, kad gaminant telefoną naudotos vietinių išradėjų sukurtos technologijos.

Mobilusis ryšys Šiaurės Korėjoje atsirado 2008 metais, juo naudojasi apie 2 mln. gyventojų (iš 24,5 mln.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (10)