„Microsoft“ reikalavo pašalinti nuorodas į atvirojo kodo biuro programų rinkinį „OpenOffice“  (14)

Savo programinę įrangą visomis įmanomomis priemonėmis ginanti technologijų milžinė „Microsoft“ reikalavo „Google“ iš paieškos pašalinti nuorodas į jai nepriklausantį atvirojo kodo biuro programų rinkinį „Open Office“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ yra viena aktyviausiai savo kūrinius virtualioje erdvėje saugančių kompanijų, pastebi Torrentfreak.com. Vien praėjusį mėnesį ji kreipėsi į „Google“ prašydama pašalinti daugiau nei milijoną nuorodų į galimai jos teises pažeidžiantį turinį. Tokios nuorodos yra šalinamos ir iš pačiai „Microsoft“ priklausančios paieškos sistemos „Bing“.

Ir nors dauguma šalinamų nuorodų išties pažeidžia „Microsoft“ teises, klaidų pasitaiko, mat šis darbas dažniausiai atliekamas automatiškai.

Šįkart „Microsoft“ kreipėsi į „Google“ reikalaudama iš paieškos sistemos pašalinti nuorodas į tinklalapius, kuriuose galima atsisiųsti laisvai platinamą, nemokamą atvirojo kodo biuro programų rinkinį „Open Office“. Pačios „Microsoft“ biuro programų rinkinys yra pavadintas tiesiog „Office“, taigi gali būti, kad tai tebuvo klaida. Ir nors tokios klaidos konkurentams didelės žalos nepadarė (mat internete galima nesunkiai rasti oficialių nuorodų į „OpenOffice“ atsisiuntimo puslapius), tokie atvejai parodo neatsakingą technologijų milžinės požiūrį ginant savo teises.

Pati „Microsoft“ teigia, kad savo teises gina visomis įmanomomis priemonėmis ir siekia sumažinti tokių klaidų skaičių. „Mes ir mūsų partneriai naudojame įvairias priemones, kad patikrintume prašomų pašalinti nuorodų tikslumą, įskaitant algoritmus ir rankinį patikrinimą“, – nurodo „Microsoft“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (14)