3D skeneriai: piratavimas žengia į naujus dirvonus (Video)  (0)

Vos prieš kelias savaites, „Fuel3D“, skenuojantis objektus 3D formatu, kainavo apie 1 tūkst. JAV dolerių, rašo qz.com. Šiuo metu „MakerBot“, t.y. pirmaujantis darbastalio 3D spausdintuvas, kainuoja jau tik 500 JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spėjama, kad „MakerBot“ susijungus su daug didesne kompanija „Stratasys“, kuri gamina profesionalius 3D spausdintuvus, „MakerBot“pasiūlys pirkėjams savo 3D skenerį „Digitizer”, kuris taip pat kainuos vos 500 JAV dolerių.

Esant tokioms žemoms kainoms, galima pradėti naują erą. Amžius, kada galima spausdinti fizinius objektus. Iš tiesų, JAV autorių teisių atstovė Victoria Espinel įspėjo, kad ši naujoji era gali lemti suklastotų prekių pagausėjimą.

Kai kurie verslininkai jau nori ir siekia užsidirbti iš tokio technologijų progreso. Pavyzdžiui, viena kompanija pavadino naują prietaisą „Pirate3D“ ir pabrėždama pavadinimą įvykdė sėkmingą lėšų pritraukimo kampaniją „Kickstarter“ platformoje.

„MakerBot” konkurentas – „Fuel3D” taip pat yra „Kickstarter” projektas. Tarp jo ir „Digitizer” skirtumas yra tas, kad „Fuel3D” yra rankinis ir gali skenuoti bet kokio dydžio objektus, esančius bet kurioje vietoje. Vis dėlto, manoma, kad vartotojams „Digitizer” gali būti pigesnis ir patogesnis už „Fuel3D” skenerį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(11)
(0)
(1)

Komentarai (0)