Windows 8 gana smarkiai iškraipo spartos testų rezultatus (Video)  (1)

Spartos testų rezultatai, atlikti operacinėje sistemoje Windows 8, gali meluoti, parodė puslapio hwbot.org specialistų atliktas tyrimas. Priminsime, kad HWBot yra didžiausia virtuali platforma, kurioje rungiasi viso pasaulio spartinimo gerbėjai ir specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausioje Microsoft operacinėje sistemoje galutiniai populiarių spartos testų rezultatai gali būti lengvai falsifikuojami. Viso to priežastis labai paprasta – norėdama pasiekti maksimalaus Windows 8 suderinamumo su įvairaus tipo įrenginiais, Microsoft pakeitė operacinės sistemos sąveikos mechanizmą su realaus laiko laikrodžiu. Taigi vartotojas gali savo kompiuterį paspartinti arba pristabdyti, ir taip manipuliuoti Windows 8 laikrodžiu, o tai lemia galutinius testų rezultatus. O juk sparta matuojama, atsižvelgiant į užduotį, atliktą per tam tikrą laiką.

Įdomu tai, kad ankstesnės Microsoft versijos, taip pat ir Windows 7, tokių problemų neturi. Sukčiaujantiems spartintojams tokia landa atsirado tik po Windows 8 pasirodymo. Teigiama, kad problema kilo dėl Microsoft noro, kad Windows 8 būtų suderinama su kuo daugiau įrenginių. Kai kurie itin pigūs įrenginiai tiesiog neturi aparatinio realaus laiko laikrodžio, tad Windows 8 laikrodžio mechanizmas realizuojama kitaip, nei anksčiau.

Tokiu būdu, jei taktinio dažnio generatorius turi nestandartinį dažnį, kuris skiriasi nuo etaloninių 100, 125 arba 166 MHz, Windows 8 laikrodis arba skuba, arba atsilieka, ir visa tai matyti žemiau pateiktuose vaizdo klipuose:

Spartos testų rezultatų skirtumas gali siekti 5-7%, taigi net esant tam pačiam dažniui (pavyzdžiui, 4,16 GHz, kaip tai padaryta su testams naudotu Core i7-4770K), galutinis rezultatas gali skirtis gana smarkiai. Eksperimentų metu buvo naudotos kombinacijos 34×122 MHz 32×130 MHz.

Ar kompanija Microsoft imsis kokių nors žingsnių šiai problemai šalinti, daugelis ekspertų abejoja. Juo labiau, kad problema susijusi tik su maža dalimi Windows 8 vartotojų, ir tik su tais, kurie užsiima spartinimu. Antra vertus, HWBot sistema jau nepriima rezultatų, kurie gauti sistemose su Windows 8, t.y. tokios sistemos nebegali rungtyniauti dėl geriausiojo titulo, kadangi rezultatai gali neatitikti realybės.

FACEIT.LT – IT Naujienos

(8)
(0)
(0)

Komentarai (1)