Pietų Korėja žengia į naikintuvų eksportuotojų klubą  (1)

Pietų Korėja ruošiasi prisijungti prie mažos elitinės šalių grupės, kuri pasauliui tiekia naikintuvus. Taip Pietų Korėjos pareigūnai žada kurstyti lėtėjantį ekonomikos augimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naikintuvą FA-50 Pietų Korėjos inžinieriai statė pagal vietoje naudojamą T-50 pavyzdį. Jį kadaise sukurti padėjo Jungtinių Amerikos Valstijų bendrovės. Lėktuvų T-50 prieš dvejus metus iš Pietų Korėjos išsiprašė Indonezija, dabar laukia ir Irakas. Tai pakurstė Pietų Korėjos ambicijas žengti į pasaulinę naikintuvų rinką.

„Pardavimai Indonezijai labai padėjo išplėtoti mūsų aviacijos technologijas“, – tvirtina pilotas Jeong Yi Joonas.

Naikintuvų rinkoje Pietų Korėja meta iššūkį tokiems galiūnams kaip Europa, Jungtinės Amerikos Valstijos, Kinija ir Rusija. Metų pabaigoje FA-50 papildys didesni KF-X naikintuvai, juos Pietų Korėja renka drauge su amerikiečių bendrovėmis ir tikisi užgožti F-16 klasės karo lėktuvus. Per ateinančius tris dešimtmečius Pietų Korėja tikisi parduoti bent tūkstantį savo lėktuvų.

„Pietryčių Azijos ir Pietų Amerikos šalys mano, kad FA-50 labai patrauklūs lėktuvai“, – sako bendrovės KAI atstovas Park Jeong Soo.

Tiesa, pirmieji dvidešimt FA-50 pirmiausia papildys vietos oro pajėgas. Tačiau pirmasis eksporto sandėris numatytas jau šio mėnesio pabaigoje – dvylika FA-50 už 460 milijonų pirkti žada Filipinai.

Algirdas Acus, LRT televizijos laida „Šiandien“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (1)