Apple iPhone savininkai nenori pereiti prie Samsung išmaniųjų telefonų  (7)

Daugelis mano, jog iPhone vartotojai dabar, kai Steve Jobs jau nebėra, nusivylė kompanijos Apple „magija“, ir masiškai bėga pirktų kokių nors Samsung išmaniųjų telefonų su operacine sistema Android. Sprendžiant iš pateiktos statistikos, toks požiūris yra niekuo nepagrįstas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei tikėti kompanijos Consumer Intellegence Research Partners atliktu tyrimu, per praėjusius metus 20% iPhone pirkėjų įsigijo Apple išmanųjį telefoną po to, kai nusivylė Android mobiliu įrenginiu, ir tik 7% pirkėjų įsigijo Samsung telefoną, kai liko nepatenkinti iPhone.

Pateikto tyrimo ataskaitoje buvo nagrinėjami ne tik santykių tarp abiejų kompanijų gerbėjų ypatumai, tačiau ir tai, iš kur apskritai atsiranda Apple ir Samsung mobilių įrenginių pirkėjai. Pasirodo, kad nuo 2012 m. liepos iki 2013 m. liepos mėnesio 42% iPhone vartotojų pradėjo naudotis Apple produktu po to, kai prieš tai „nusvilo“ su kitos kompanijos telefonu. Savo ruožtu, 43% Samsung išmaniųjų telefonų pirkėjų ir anksčiau naudojosi Android įrenginių (ir nebūtinai šios korėjiečių kompanijos).

Taip pat paaiškėjo, kad Samsung pavyko pritraukti daugiau paprastų mobilių telefonų vartotojų, nei Apple – 37% prieš 26%. Kalbant apie žmones, kurie pereina iš kitų kompanijų, Apple jų gavo trigubai daugiau (33%), nei Samsung atėmė iš Apple (11%). Korėjiečių elektronikos gigantas daugiausia patraukė HTC, Motorola ir Nokia vartotojų, tuo tarpu Apple didžiausią perbėgėlių gavo iš BlackBerry stovyklos.

Apklausa taip pat parodė, jog Apple produkcijos pirkėjai turtingesni ir geriau išsilavinę, nei tie, kurie įsigyja Samsung išmaniuosius telefonus. Ir nors tai gali atrodyti keistai, tačiau iPhone gerbėjai yra netgi jaunesni, nei Android mylėtojai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (7)