S klasės „Mercedes“ hibridui su 3.0 l varikliu 100 km pakaks 3 litrų degalų  (4)

Nors tai skamba lyg iš fantastikos srities, tačiau S klasės „Mercedes“ flagmano iš tinklo įkraunama hibridinė versija 100 kilometrų išties sunaudoja vos 3 litrus degalų, o į aplinką išmeta tik 69 g/km CO2.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak gamintojo, „Mercedes S 500 Plug-In Hybrid“ sumontuoti ličio jonų akumuliatoriai, sukantys 80 kW elektros variklį, nenaudojant vidaus degimo variklio leis nuvažiuoti iki 30 kilometrų. Toliau hibridinė sistema veiks drauge su turbobenzininiu 3,0 l V6 328 AG motoru.

Tai trečiasis hibridinis S klasės „Mercedes“ ir pirmasis iš tinklo įkraunamas modelis. Anksčiau gamintojas yra pristatęs „S 400 Hybrid“ ir „S 300 BlueTec Hybrid“ automobilius.

Naujame modelyje vairuotojas galės pasirinkti keturis skirtingus važiavimo režimus: hibridinį, „E-Mode“ (važiavimas tik elektros režimu), „E-Save (įkrauti akumuliatoriai nenaudojami) ir „Charge“ (akumuliatoriai įkraunami važiavimo metu).

Iki 100 km/val. „Mercedes S 500 Plug-In Hybrid“ įsibėgės per 5,5 sekundes ir pasieks maksimalų 250 km/val. greitį. Modelis bus pristatytas Frankfurto automobilių parodoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: