Samsung ruošia naują išmanųjį telefoną su Windows Phone 8, tačiau Nokia monopoliui pavojaus nekelia  (0)

Kol suomių kompanija Nokia vieną po kito išleidžia Windows Phone išmaniuosius telefonus, o kartu ruošiasi debiutuoti planšetofonų rinkoje su 6“ Full HD modeliu, lengva pamiršti, kad WP segmente yra ir kitų žaidėjų. Prie tokių galima priskirti ne tik Huawei ar HTC, tačiau ir išmaniųjų telefonų rinkos lyderį Samsung.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar kartą ant to pačio grėblio?

Šiuo metu Samsung yra išleidusi keletą Windows Phone modelių – Ativ S ir jo modifikaciją Ativ S Neo. Pastarieji, kaip nesunku atspėti, ypatingos sėkmės nesulaukė. Vis tik kompanija yra pasiruošusi dar kartą žengti ant to pačio grėblio ir pristatyti naują Windows Phone 8 išmanųjį įrenginį, o tai padarys jau šį rudenį.

Testinio paketo GFXBench duomenų bazėje pasirodė įrašas apie Samsung modelį SGH-I187. Su dabartinių išmaniųjų telefonų pavadinimais jis nesusijęs, taigi greičiausiai kalbama apie visiškai naują produktą.

Iš aparatinių specifikacijų žinoma visai nedaug: sensorinis ekranas palaikys HD 720p (1280 x 720) taškų raišką, procesorius – dviejų branduolių, grafikos posistemė – Adreno 305, taigi galima kalbėti apie Snapdragon 400 serijos atstovą, nebent bus panaudotas dar senesnis procesoriaus modelis.

Galbūt kompanija ir suspės jį anonsuoti parodoje IFA 2013 (Berlynas, Vokietija), kuri prasidės rugsėjo pradžioje. Antra vertus, jei taip įvyks, išmanusis telefonas debiuto metu negaus atnaujinimo Windows Phone 8 GDR3, kuriuo greičiausiai galės pasigirti HTC ir Nokia naujieji WP produktai.

Nokia - Windows Phone lyderis

Nežiūrint tokių pavienių gamintojų bandymų su Windows Phone, palaipsniui tampa aišku, jog pagrindiniu šios operacinės sistemos telefonų gamintoju tampa Nokia. Tiesa, visai ne taip, kaip tai nutiko su Samsung ir Android: iš esmės, po kurio laiko suomių kompanija gali tapti vieninteliu gamintoju, kurio mobilūs įrenginiai turi Microsoft mobilią platformą.

Galima pažvelgti ir į statistiką: dabar Nokia išmanieji telefonai sudaro 86,9% visų Windows Phone įrenginių pardavimų, ir šis skaičius toliau auga. Tokiu būdu, suomiai gali labai greitai praryti likusią rinkos dalelę, kuri daugiausia priklauso taivaniečių HTC, o šios rinkos dalis smarkiai mažėja.

Nokia Lumia 1020 pardavimai jau viršijo neseniai pasirodžiusio telefono Lumia 928 rodiklius, o tai byloja apie bendrą Nokia telefonų pardavimų augimą. Nebrangus Lumia 520 gana populiarus besivystančiose rinkose, tuo tarpu Lumia 1020 agresyviai šturmuoja JAV, kur telefoną su sutartimi galima įsigyti už $99.

Kas dar gamina Windows Phone telefonus? Žinoma, HTC. Tiesa, jos dalis per paskutinį mėnesį nukrito nuo 11,5% iki 9,8%, ir visai nesunku suprasti, kas iš ko atėmė „pyrago gabalėlį“. Bendras Windows Phone telefonų tiekimas taip pat didėja – pasiekta 10 mln. riba, o dauguma jų – Nokia Lumia modeliai.

Tokiu būdu, suomių kompanija gali tapti vieninteliu išmaniųjų telefonų su Windows Phone gamintoju. Tai nėra labai gerai, jei kalbėtume apie Microsoft, kadangi Nokia galėtų diktuoti savo sąlygas Windows Phone kūrėjams. Ir čia kai kurie ekspertai pateikia dar vieną drąsų spėjimą – tokioje situacijoje Microsoft neliktų nieko kito, kaip tik įsigyti Nokia.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)