LG pademonstravo didžiausios raiškos ekraną išmaniajam telefonui  (3)

Turite erelio akis ir jas vargina „HTC One“ telefono ekrano raiška (468 tšk. kvadratiniame colyje, ppi) ar vargana 326 ppi raiška telefone „iPhone 5“? Kompanija „LG Electronics“ jums turi gerų žinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LG pademonstravo 5,5 colio įstrižainės ekraną, kurio raiška siekia net 2560 x 1440 tšk. (arba 538 ppi), skelbia Arstechnica.com.

Gerą regą turinčio žmogaus akys 30 cm atstumu gali matyti apie 300 ppi raiškos vaizdą (kitaip sakant, jei telefono raiška yra didesnė ir jį laikote 30 cm nuo akių, taškų neįžvelgsite). Taigi tam, kad pamatytumėte taškus 538 ppi ekrane, jį tektų laikyti gerokai arčiau.

LG taip pat nurodo, kad jos IPS ekranas yra ploniausias pasaulyje – jis tėra 1,21 mm storumo ir turi 1,2 mm pločio briauną. Tiesa, šio ekrano šviesumas nėra toks įspūdingas – apie 430 nitų (palyginimui, „HTC One“ ekrano skaistumas siekia 500 nitų).

Naujausia operacinės sistemos „Android 4.3“ versija palaiko 4K raišką. Nors „Google“ tokią funkciją įdiegė tam, kad šią operacinę sistemą būtų galima naudoti 4K raiškos televizoriuose, panašu, kad atsiras gamintojų, kurie ją naudos planšetiniuose kompiuteriuose ir išmaniuosiuose telefonuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (3)