Klaipėdoje laukiama dar neregėto dydžio jūrų giganto  (1)

Kitų metų birželį Klaipėdą aplankys dar vienas jūrų gigantas – 317 m ilgio amerikiečių kruizinis laivas „Celebrity Eclipse", rašo dienraštis „Klaipėda“. Laivo grimzlė 8,6 m, plotis – 36,8 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kruizinis laineris pastatytas vos prieš trejus metus. Laivas plaukioja su Maltos vėliava, savininkai – amerikiečių bendrovė „Royal Caribbean Cruise Line".

Kitais metais į Klaipėdą atvyks trys šitos kompanijos laivai, tarp jų ir „Celebrity Eclipse".

Šis laineris pranoks 2005–2008 m. į Klaipėdą ne vieną kartą atplaukusį 294 m ilgio laivą „Constellation" ir mūsų uostą pamėgusį 290 m ilgio kruizinį lainerį „Costa Pacifica".

„Celebrity Eclipse" yra 61 m aukščio ir prilygsta 20 aukštų namui, juo į Klaipėdą planuoja atvykti iki 3 tūkst. turistų, daugiausia amerikiečiai. Įgula – apie 1 tūkst. žmonių.

„Kasmet dalyvaujame parodose, ten ir pavyko susipažinti su šios laivybos kompanijos atstovais. Laivo maršrutas kitais metais bus Baltijos uostai – Kopenhaga, Stokholmas, Sankt Peterburgas, Talinas, Ryga, Klaipėda, Gdanskas", – Laivybos agentavimo bendrovės atstovas Saulius Laumenis dienraščiui papasakojo, kaip jiems pavyko privilioti šį jūrų didžiūną.

Tai – didžiausias kada nors į Klaipėdos uostą atplaukęs laivas. Jei kruizas pasitvirtins, šis laivas į Klaipėdą planuoja atvykti ir 2015 m. vasarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(13)
(0)
(1)

Komentarai (1)