Išmaniųjų telefonų procesorius ketinama aušinti vašku  (0)

Šiuolaikiniai išmanieji telefonai yra tokie galingi, kad jų produktyvumo lygio užtenka daugeliui įprastų užduočių atlikti. Jų grafikos posistemė pasiekė tokių aukštumų, kad kai kurie ekspertai išmaniuosius telefonus lygina su senos kartos konsolėmis XBOX 360 ar PS3.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, už tokią galią tenka kažką aukoti, o daugiausia nerimo kelia aušinimas – tą puikiai pademonstravo HTC One testai.

Kai kurie išmaniųjų telefonų gamintojai jau pasitelkė termo vamzdelius, kai tą daro asmeninių kompiuterių gamintojai. Vis tik Mičigano universiteto (JAV) mokslininkai pasiūlė dar vieną sprendimą – aušinimui naudoti vašką. Būtent juo reikėtų padengti mobilių įrenginių mikroschemas. Šis metodas gana greitai paplistų, jei tik mokslininkai išspręstų vieną problemą – kaitinamas vaškas lydosi, taigi reikia sugalvoti, kaip jam gražinti tvirtą būseną.

Jei tik naujoji aušinimo sistema pasieks serijinės gamybos stadiją, greitai pamatysime ne tik aštuonis, tačiau ir daugiau branduolių turinčius mobilius procesorius, kuriems bus lemta atlikti į kišenę telpančios darbo stoties vaidmenį. Juo labiau, kad mokslininkai svajoja apie mobilų superkompiuterį (ar tam užteks vien tik vaško, garantuoti kol kas nesiryžta niekas).

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)