Blizzard papasakojo, kodėl mažėja World of Warcraft prenumeratorių skaičius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatas0077 2013-08-29 12:47
visiskas bullshit kad del techniniu dalyku mazeja zaideju kiekis, jis maze del to kad zaidimas nusivaziuoja i lankas, visiskai nebera challenge bosai bisiskai raterd lygio, pvp visiskai be balanso
vvv2 2013-08-29 13:17
shru 2013-08-29 13:55
No offense kaip sakoma, bet su tokiu sajtu kokį į signature įsidėjęs tai ne tau pasakoti apie "snarglėtus" supratimus, degradavimus ir "kreivus" Linux'us.
mandras 2013-08-29 14:05
Kad net nebūtina kažką baigti, kad sukurti galėtum sukurti žaidimą. Žaidimo sėkmingumas labiau priklauso nuo idėjos, nei nuo techninių jo galimybių, ko senimas neretai stokoja, nes būna įstrigę savo dogmose. vvv2, kaip senas diedas, kuriam prie ruso buvo geriau ir šiaip viskas jo dienom buvo geriau. Be "jaunų žalių žolės mėgėjų" greičiausiai nebūtų ir inovatoriškumo ir stovėtume vietoje, nes juk pripratome ir viskas gerai, nieko keisti nereikia. Taip, būna nesėkmių, bet iš to juk ir mokomės. Apie OS nusišnekėta. MS su Windows mėgina kažką drąstiškai naujo ir ne visada pasiseka (Vista, Win8), tačiau iš to ir mokosi ir sukuria kažką geresnio - Win7. Manau, Win8 su atnaujinimas bus labiau pripažįstamas, nors ir dabar nelabai kuo skųstis galiu. Unix, linux.. Net nežinau ką besakyti, kai Unix mokami (neskaitant kelių variantų), o linux ne, kurio būtent tokia esmė ir yra. Kaip ten sako, blogam šokėjui ir kiaušiniai trukdo?
vvv2 2013-08-29 14:24
mandras 2013-08-29 14:32
Komentuoji visiškai nesusipažinęs su esama situacija žaidimų industrijoje, nežinodamas populiariausių indie žaidimų. Net tokie grand žaidimai kaip LoL yra DoTa pagrindu, kurį sugalvojo ir sukūrė kas? Žinoma, imkime jau žinoma kūrinį ir kelkime į žaidimą, taip žinodami visą siužetą, bei žaisdami tą pačią šaudyklę, veiksmo ar vaidmenų žaidimą tik su kita istorija. Net imant kūrinio pasaulį, o ne siužetinę liniją irgi telieka tas pats žaidimas su kitom spalvom. Dažnai kuria žaidimus pagal filmus, tačiau jie būna labai žemo lygio.
Ego1STas 2013-08-29 14:34
Na nesipikit. O del to kad mazeja zaideju. Tai cia ir durniui aisku. Yra stiprus konkurentai, tokie kaip RIFT. Nemokamas ir t.t. Tai kaikurie susimasto kam man moketi? Jei galiu gauti alternativa ir dar nemokamai. Ir negava to jie patis gadina zaidima, jie ji tik blogina. Anksciau kai buvo Lych Kingas. Talentu tokia variacija buvo kad ojoi... O db kas 15LVL vienas talentas visoms trims klasems. Ir dabar daug kas priklauso nuo gear. Tai nebera to PVP. Kai ateina prasigearines nemoksa, su chaosiskais talentais ir nieko nepadaro pries pro, kuris pagal save susidejo talentus ir jam jie tinka. Nes ne viena esu zaideja sutikes butent Lych Kinge kurie panasaus gearo buvo o talentai skirtingai sudeti, ir abu kapojosi taip gerai, kad truksta zodziu. O db arba tu pasiemi ta talenta arba tu noobas. Jei dar sekanciam updeite padaris kad 50lvl ir 100lvl gausi po talenta tai gal ir liks pas juos kokie 20,000 zaideju.
vvv2 2013-08-29 14:36
- Reikalas tame, kad internete siaučia melas, pagal skaitliukų statistiką indie lyg ir populiarūs, bet tai fikcija skirta apmulkinti, niekas indie žaidimų nežaidžia, maksimum suklaidinti gausios reklamos tik pasižiūri kartą vieną..
mandras 2013-08-29 14:50
Juokini Net neįsivaizduoju apie kokius skaitliukus kalbi. Sekdamas tarptautines bendruomenes matai kokie žaidimai dabar yra populiariausi, galima net savam kieme, t.y. Lietuvos interneto bendruomenėse, pastebėt kokie žaidimai yra populiariausi. O geriausias to pvz būtų Minecraft, tiesa, dabar jau sunku jį skaityti Indie žaidimu, tačiau pradėtas būtent taip.
vvv2 2013-08-29 15:17
" ir netgi gimsta..
mandras 2013-08-29 15:29
Patarimas - išsiaiškink "Indie" termino reikšmę.
vvv2 2013-08-29 15:35
mandras 2013-08-29 15:59
Tai va, Indie nėra žaidimo stilius. Iš termino "indie" gali spręsti tik tiek, kad žaidimo kūrimo ištekliai buvo/yra riboti. Tačiau turi pilną laisvę daryt taip kaip nori, nes jokie leidėjai/finansuotojai neprikaišo ką kaip reikia daryti. Nelabai supratau kieno bukas ir užsispyręs požiūris? "Indie" renginiuose dalyvauja ne tik IT studentai, dalyvių būna ir iš kitų media sričių priklausomai nuo renginio pakraipos. Komandose ne visada bus visi draugai, o visiems reikės sutarti, norint pasiekti tikslą, kurį patiems bendrai ir sugalvoti dar reikės. Tokiuose renginiuose gimsta nemažai naujų įdomių idėjų, tačiau toli gražu ne galutiniai produktai būna.
vanduo4 2013-08-29 17:11
Na man asmeniskai nepatinka tokie zaidimai, kur reikia zaisti ilga laika kol susirengi gearus, kad galetum bent apylygiai susikauti su tuo, kuris nemoka zaisti, bet turi gerus gearus. - Gal del to ir praranda tas Warcraft klientus. Visgi jam yra daug alternatyvu - panasiai kaip League od Legends ir pan. - Paziurekit "Star craft 2" - ten viskas priklauso tik nuo tavo sugebejimu valdyti armija. O zaideju skaicius manau tik auga. Jie netgi turi savo televizija, transliuoja cempionatus ir kt. Atnaujinimai gana dazni. - Daemon Souls irgi labai brangus zaidimas bet mazai kas jy zaidzia. Gal jis labiau skirtas megstantiems buti legendomis, nugaleti blogiecius. - Visgi manau, kad dabar jaunimas labiau megsta parodyti savo sugebejimus ykalti kamnors y skudurus (techniskai), o ne leisti laika kol susirinks gearus, o tada pries tave negali laimeti net gerai zaidziantis bet neturintis gearu.
Shanti 2013-08-29 17:50
Tikrai truksta gero MMORPG, nes visokie WoW, LoL, L2 kaip du vandens lasai - begioji is silpnesnes zonos i sunkesne, grindini, renki daiktus, o pasiekes max lvl nebezinai ka veikti, tai greiciausiai eini kurti nauja char. O is tikro norisi tokio, kur pastoviai butu galima kazka naujo atrasti, nebunant max lvl tiesiog pakvailioti, nukrypti nuo "greitkelio" ir nuveikt kazka linksmo, iskrest kvailyste arba poksta. Dabar tai questai visur vienodi, net skaityt nereikia - viskas net didziausiam durniui aisku. Ir del to neimanoma isijausti i zaidima, labiausiai rupi tik nukopijuoti kazkieno build'a. Jokio unikalumo... Geriausi mano matyti RPG tai Fallout ir Ultima online. Nors grafika kaip kam, bet bent siuzetas yra. Daugiausiai vilciu dedu i 2014 metais iseinanti Shroud of the Avatar - jame viskas bus interactive, kiekvienas daiktas. Galima kirsti medzius ir pasigamint is ju kede.., grot pianinu, etc. etc.
Tarkvinijus Išdidusis 2013-08-29 20:13
Pabandyk Guild Wars 2 nusipirkti. Iš recenzijų atrodo, kad visai neblogas MMORPG. Nėra jokio abonementinio mokesčio, nėra monotoniškas, nėra grindinimo beprasmiško. Beveik animuotas ir turi savo veikėjo istoriją (kažkas panašaus į SWTOR). Tiesa, nežinau, ar Lietuvoj jis prieinamas. Anksčiau prieš kelerius metus mačiau pirmą dalį šio žaidimo. Tai gal ir antra bus.
Shanti 2013-08-29 21:21
Pasiziurejau video, tai ten WoW kopija. Vistiek manau, kad tikras MMORPG neturetu tureti leveliu - geriau, kai reikia kelti skillus kazka darant kaip ant runescape arba ultima online, o ne zaisti su perks variacijomis.
unytas 2013-08-29 23:22
kodel mazeja jug 9metai. jei zmogui buvo 20metu kai zaide WoW o dabar 29metai gal ir nelabai jau jam rupi tas WoW. o kai dar moketi reike uz ji,jei laiko daug neturi tai ar verta moketi? jei i savaite viena diena prisesi pazaist. o naujiems zaidejamas tai zinot grafika prasta ir pns. o kai yra aion nemokamas,kai ir minejo guild wars2 pusau nemokamas. o dabar an bangos lol ir dota2 ar verta moketi uz sena triperi pinigus? ir dar kas menesi.
mandras 2013-08-29 23:22
Tai vat, kad tik video matei, kuriuose ne taip ir daug ką parodo. GW2 tikrai geras mmorpg žaidimas, ir įdomus, viliojantis žaisti vėl. Kas dėl istorijos žaidžia, kuri nėra linijinė, kas exploriną pasaulį ar galiausiai eina pvp. O jei nori kažko tikrai hardcore tada mėgink EVE, ten lvl kėlimo nėra, o mirtis būna labai skaudi. Tiesa, jis retai kada sudomina jaunesnio amžiaus, tačiau šiaip vienas geriausių mmorpg. Galiausiai EverQuest Next, mano manymu, bus vienas geresnių mmorpg.
Ego1STas 2013-08-30 11:36
Na man asmeniskai WOW nepatiko nes ten GEAR yra viskas. Turi gear tai vienas pries 10 gali kovoti. Tai as jau geriau busiu senamadiskas ir losiu Rising Force Online. ten fokusuotas i PVP zaidimas. 3 rases ir kiekviena turi unikalu chara. Balansas bent jau seniau buvo geras. O dar kas 6 val vyksta rasiu karai. Kai i viena ploteli sueina visos tris rases ir is kiekvienos po 1000 zmoniu. Ir zemes plote kapojasi 3000 zmoniu. Kiekviena rase uz save. Po tu CV eini rinkti gear lvl ir t.t. Jei tave uzkniso rinkti gear eini i kitu rasiu zemes ir kapoji visokius noobikus. Jei neesi prasigearines tai pasiemi kelis draugelius ir kartu su jais eini. Ir jei jus esat kokie 5 zmones zmones net ne max lvl. Bet pakankamai didelio. O ant jusu gerai pragearintas soka vienas priesas max lvl, tai jis gaus i kaulus. Nes ten kad ir kaip prasigearines busi, vienas lauke ne karis. Ir dar RFo nemokamas. p.s. LoL Dota2 yra ne MMORPG o MOBA MMORPG - Masive multyplaier online role play game MOBA - Masive online battle arena. Lol ir Dota traukia zmones, nes ten gali pamirsti game keliom savaitem ir menesiams, poto grisi i tos game ir jei mokejai gerai valdyti champus tu juos gerai ir valdysi. Ir buvo tokiu atveju kai vienoje komandoje zmones buvo suzaide isviso vidutiniskai po 200 game. O kitoje vidutiniskai po 1000 game ir vistiek tie po 200 laimeti galedavo.