Microsoft įsigijo Nokia padalinį už 7,2 mlrd. dolerių  (22)

Microsoft vėlų pirmadienį paskelbė perkanti Nokia'os išmaniųjų ir mobiliųjų telefonų verslą už 7,2 mlrd. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sandoris Nokia'os akcijas Helsinkio biržoje antradienį pabrangino 48%, ir Bloomberg duomenimis tai buvo rekordinis pakilimas. Microsofto akcijos prieš atidarant biržą, smuktelėjo ~1% .

Pagal šį sandorį, Microsoftui priklausys kompanija, kuri pirmoji sukūrė Lumia išmaniuosius telefonus, kuriuose veikia Microsoft's Windows Phone OS. Microsoft moka 5 mlrd. dolerių už Nokia'os Devices & Services padalinį ir dar 2,2 mlrd. už Nokia'os patentų licencijas.

Taip formaliai apjungiamos dvi kompanijos, po artimo bendradarbiavimo nuo 2011 vasario, imasi kurti mobiliuosius telefonus, konkuruosiančius su Apple ir Samsung. Kompanijos pasiekė daugelį pasaulio šalių, taip pat Europoje, bet JAV tebejaučia priešinį vėją. Kai kurių analitikų duomenimis, Windows Phone jau pralenkė BlackBerry kaip trečia didžiausia išmaniųjų telefonų platforma.

Toks poelgis kol kas yra vienas iš drąsiausių, kuriuos atliko Microsoft vykdantysis direktorius Steve'as Ballmeris, kuris praeitą mėnesį planuojantis pasitraukti iš pareigų per 12 mėnesių. Įsigydama Nokia'os telefonų verslą, Microsoft rodo savo pasiryžimą paversti save labiau įrenginių gamybos, nei programinės įrangos kompanija. Sandėris yra antras pagal dydį Microsoft pirkinys, nusileidžiantis tik internetinės telefonijos paslaugos Skype įsigijimui už 9,3 mlrd. dolerių 2011 gegužę, sako S&P Capital IQ.

„Nokia ir Microsoft visada svajojo plačiai,“ sakė Ballmeris ir Nokia vadovas Stephenas Elopas „atvirame laiške“ tinklaraštyje.

„Mes svajojome padėti kompiuterį ant kiekvieno stalo, ir mobilų telefoną kiekvienoje kišenėje, ir teko ilgai eiti prie šios svajonės įgyvendinimo. Ši diena žymi atradimo iš naujo momentą.“

Elopas, buvęs Microsoft vadybininkas, perėmęs vadovavimą Nokia'ai, taps Nokia'os Devices & Services padalinio vykdančiuoju viceprezidentu. Sandorį tikimasi užbaigti pirmą 2014 m. ketvirtį, po akcininkų ir reguliavimo tarnybų patvirtinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: