IBM vėjo ir saulės energijos prognozavimo sistema keičia atsinaujinančios energijos ateitį (Video)  (1)

Pažangūs sprendimai, sujungiantys praeities orų duomenis ir orų modeliavimo technologiją, leidžia tiksliai apskaičiuoti atskirų jėgainių generuojamą galią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IBM pristatė naują orų prognozės ir elektros galios modeliavimo technologiją, kuri leidžia labiau pasitikėti atsinaujinančios energijos ištekliais. Ši technologija analizuoja didelius orų stebėjimo duomenų kiekius ir leidžia itin tiksliai apskaičiuoti, kiek energijos galės generuoti saulės ir vėjo jėgainės. Tai leis į bendrą elektros tinklą jungti daugiau atsinaujinančios energijos gamybos šaltinių ir padidinti pagaminamą švarios energijos dalį bei ženkliai sumažinti į aplinką patenkančio anglies dvideginio kiekį. Ši sistema panaudoja praeities orų prognozės duomenis ir naujausias debesų atvaizdavimo technologijas. Dangaus stebėjimo kameros fiksuoja debesų judėjimą, o saulės ir vėjo jėgainių jutikliai registruoja vėjo kryptį, greitį ir temperatūrą. Apdoroti praeities orų ir naujausių parodymų duomenys leidžia labai tiksliai prognozuoti orus konkrečioje vietoje 15 minučių intervalais mėnesį į priekį. Tokia detali orų mikroprognozė leidžia apskaičiuoti kiekvienos vėjo jėgainės darbą ir sukuriamos energijos kiekį. Ši technologija padės jėgainių parkams geriau valdyti saulės ir vėjo energiją bei geriau prognozuoti energijos kiekį, perduodamą į elektros tinklą. Žinant bendrą elektros poreikį ir iš atsinaujinančių šaltinių pagaminamą energijos kiekį, likusią reikalingą energiją kiekį galima gauti įprastomis priemonėmis – iš anglimi, dujomis ar biokuru kūrenamų elektrinių.

Elektros tinklų operatoriai nuolat ieško naujų sprendimų, kad iki 2025 metų ketvirtadalis visos išgaunamos elektros energijos būtų generuojamas iš atsinaujinančių šaltinių. Ši IBM sukurta atsinaujinančios energijos šaltinių prognozavimo sistema gali ženkliai padidinti švarios energijos dalį pasauliniu mastu. 

IBM visame pasaulyje dalyvauja daugiau nei 150 išmaniojo elektros tinklo (angl. Smart Grid) projektų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: