Vietoj dirbtinių raumenų gavosi ... permatomas garsiakalbis  (2)

Mokslininkų grupė iš Harvardo universiteto pademonstravo visuomenei ploną, elastingą ir visiškai permatomą garsiakalbį, praneša puslapis The Verge.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pademonstruoto prototipo gamybai mokslininkai panaudojo medžiagą, kuris pasižymi joniniu laidumu. Tokiu būdu, garsiakalbio ištempimas nepadidins varžos ir nepakeis jo susitraukimo dažnio, kai bus paduodama įtampa. Be to, pastaroji medžiaga leidžia labai greitai perduoti krūvį. Tai leidžia dirbti nuo 20 Hz iki 20 kHz dažnių diapazone.

Mokslininkų teigimu, šis projektas turi nemažas perspektyvas: pavyzdžiui, labai lengva įsivaizduoti televizorių, kurio akustinė sistema yra priešais ekraną. Vis tik Harvardo mokslininkai yra linkę savo darbus tęsti dar toliau, ir neapsiriboti gana siauriu panaudojimo būdu.

Teigiama, kad garsiakalbis tapo „šalutine“ vieno iš tyrimų atšaka, kadangi nuo pat pradžių buvo siekiama sukurti dirbtinius raumenis. Visos naudotos medžiagos yra biologiškai suderinamos, ir nesukelia taip vadinamo atmetimo proceso.

Tokiu būdu, mokslininkai planuoja sukurti implantą, kuris pakeistų pažeistus raumens audinius, o galbūt net sustiprintų esamus, o taip būtų ypač naudinga pagyvenusiems, taip pat atsistatantiems po sunkių traumų žmonėms.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: