„Sony“ objektyvai bet kokį išmanųjį telefoną pavers profesionaliu kompaktišku fotoaparatu (Video)  (5)

Kiekvieną dieną išmaniaisiais telefonais užfiksuojama milijonai kasdienio gyvenimo akimirkų ir tokių nuotraukų skaičius nuolatos auga. Atsižvelgdama į kokybiškos fotografijos poreikį šioje sparčiai besiplečiančioje srityje, „Sony“ vakar pristatė du naujus revoliucinius priedus išmaniesiems telefonams – prijungiamus objektyvus, kurie beveik bet kokį telefoną pavers aukštos klasės fotoaparatu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauji išmaniesiems telefonams skirti „Cyber-shot“ serijos fotoaparatai-objektyvai „DSC-QX100“ ir „DSC-QX10“ leidžia telefonu daryti nuotraukas ir filmuoti HD standarto vaizdus, kurie savo kokybe nenusileidžia aukšto lygio kompaktišku fotoaparatu darytoms nuotraukoms. Šiuos priedus galima naudoti su dauguma aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų.

Nors „DSC-QX100“ ir „DSC-QX10“ atrodo kaip papildomi objektyvai, iš tiesų tai atskiri fotoaparatai. Juos prie telefono galima akimirksniu prijungti pasitelkus specialų laikiklį (tinkantį telefonams, kurių plotis siekia 54–75 mm, o storis – 13 mm).

Su operacine sistema šie fotoaparatai-objektyvai susiejami per „Wi-Fi“ ryšį ir naujausią programėlės „PlayMemories Mobile“ versiją. Be to, jei telefone integruotas NFC lustas, jį susieti su šiais priedais galima vienu prilietimu be jokių papildomų nustatymų.

Susiejus naująjį „Sony“ priedą su telefonu, jo ekrane galima matyti pro objektyvą fiksuojamą vaizdą, valdyti įvairius fotografavimo nustatymus, o padarytas nuotraukas iš karto įkelti į internetą. Prireikus, nedidelį fotoaparatą-objektyvą galima padėti į pageidaujamą vietą ir valdyti šį įrenginį per atstumą – tai idealus būdas plataus kampo nuotraukoms, grupės fotografijoms ar autoportretams gauti.

Naujasis „DSC-QX100“ yra aprūpintas 1.0 colio skersmenį atitinkančiu „Exmor R CMOS“ vaizdo jutikliu, kurio raiška siekia 20,2 mln. taškų. Plačiaformačio vaizdo jutiklio pranašumų neįmanoma nepastebėti – nepriekaištingos nuotraukos su itin žemu triukšmo lygiu gaunamos fotografuojant prietemoje ar patalpų viduje, kur dažnai „suklumpa“ net tradiciniai fotoaparatai. 

Šis telefono priedas suteikia įprastiems fotoaparatams prilygstančias valdymo ypatybes – tiesiai iš telefono ekrano galima valdyti tokius nustatymus, kaip apertūros ir šviesumo reikšmės, rinktis tarp fotografavimo ir filmavimo režimų.

„DSC-QX100“ taip pat siūlo kur kas platesnį kūrybinių fotografavimo funkcijų spektrą, pavyzdžiui, galimybę daryti nuotraukas su išsiliejusio fono efektu, kuo negali pasigirti daugelis išmaniųjų telefonų. O maksimaliai plačias valdymo galimybes užtikrina ranka valdomas fokusavimo ir priartinimo žiedas, atskiras užrakto paleidimo mygtukas.

Kompaktiškam fotoaparatui prilygstančios nuotraukų kokybės taip pat leidžia tikėtis šiame fotoaparate-objektyve panaudoti daug šviesos gebantys praleisti lęšiai „Carl Zeiss Vario-Sonnar T“ su 3,6 karto optiniu priartinimo ir optinio vaizdo stabilizavimo „Optical SteadyShot“ funkcijomis.

Naujasis „DSC-QX10“ sveria vos 105 g (su baterija ir atminties kortele „Memory Stick Micro“) ir yra aprūpintas 18,2 mln. taškų raiškos „Exmor R CMOS“ jutikliu bei „Sony G Lens“ lęšiais. Šį 10 kartų optiniu priartinimu išsiskiriantį fotoaparatą-objektyvą, kitaip nei išmaniuosius telefonus, galima pasitelkti kokybiškai artimo atstumo, nuotaikingų įvykių ar nutolusių kraštovaizdžio objektų fotografijai.

Galiausiai, jame integruota optinė vaizdo stabilizavimo sistema „Optical SteadyShot“ padeda išvengti nepageidaujamų rankos virpesių ir leidžia gauti ryškius kadrus ir filmuotus vaizdus net silpnoje šviesoje.

Naujuosiuose „DSC-QX100“ ir „DSC-QX10“ naudojamas galingas „BIONZ“ vaizdo apdorojimo procesorius, padedantis išgauti natūraliai atrodančius, detalumu išsiskiriančius kadrus ir filmuotus didelės raiškos vaizdus. Automatinio fokusavimo funkcija „Superior Auto“ garantuoja geriausią rezultatą fotografuojant bet kokią sceną gebėdama nepriekaištingai atpažinti aplinkos sąlygas ir parinkti tinkamus nustatymus.

Daugiau patogumo naudojantis naujais „Sony“ fotoaparatais-objektyvais suteiks papildomi priedai, tarp jų – minkštas nešiojamasis dėklas ir specialus dėklas-laikiklis, skirtas naudoti kartu su paskutiniais „Sony“ išmaniųjų telefonų modeliais ir naujuoju „Xperia Z1“.

Naujieji fotoaparatai-objektyvai „DSC-QX100“ ir „DSC-QX10“ Europos rinkoje pasirodys 2013 m. rugsėjį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (5)