Masinis spaudimas suveikė: Facebook atidėjo naujų privatumo taisyklių įvedimą  (7)

Kompanija Facebook atidėjo naujos savo konfidencialumo politikos pakeitimų patvirtinimą, dėl kurių kilo didelis šio socialinio tinklo vartotojų ir privatumo teisių gynimo organizacijų nepasitenkinimas, pranešė dienraštis „Los Angeles Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujosios taisyklės turėjo suteikti Facebook teisę naudoti savo vartotojų paskyrų nuotraukas veidų atpažinimo programinės įrangos duomenų bazėse, o jų vardus, viešąjį paskyros turinį ir kitą informaciją – komercinei reklamai šiame tinkle skelbti.

Dėl numatomų Facebook paslaugų naudojimo taisyklių pakeitimų ne tik Europos, tačiau JAV vartotojų teisių gynimo organizacijos anksčiau kreipėsi į šalies federalinę Prekybos komisiją, prašydamos užblokuoti Facebook numatytus pakeitimus.

Pasak šių organizacijų atstovų, dėl šių pakeitimų Facebook gaus supaprastintą prieigą prie savo vartotojų vardų, nuotraukų ir asmeninės informacijos be jų pačių sutikimo naudoti reklaminiais tikslais.

Savo ruožtu Facebook paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, jog bendrovė nusprendė atidėti numatytų pakeitimų įsigaliojimą: esą reikia daugiau laiko, kad būtų galima įsigilinti į jiems nepritariančių Facebook vartotojų argumentus.

Be to, Facebook atstovai tvirtina ketinantys apsispręsti, ar apskritai reikalingi tolimesni konfidencialumo politikos atnaujinimai. „Mes ketiname užbaigti šį procesą per artimiausią savaitę“, – sakoma Facebook pareiškime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(10)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: