„Canon“ skaitmeninis veidrodinis fotoaparatas pavijo vaizdo kameras: jis gali filmuoti HD raiška  (10)

„Canon“ praneša, kad EOS-1D C, skaitmeninis veidrodinis fotoaparatas, sukurtas taip, kad juo būtų galima filmuoti, buvo išbandytas pagal Europos transliuotojų sąjungos (angl. European Broadcasting Union (EBU)) standartus, taikomus fiksuojant HD raiškos turinį. Pagal nepriklausomą EBU testavimo metodologiją nustatyta, kad EOS-1D C yra pirmasis pasaulyje skaitmeninis veidrodinis fotoaparatas, išgaunantis pakankamai aukštą vaizdo kokybę, kad jį būtų galima naudoti kaip filmavimo priemonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rezultatai parodė, kad EOS-1D C užtikrina išskirtinę HD raišką1 iš 4 tūkst. taškų šaltinio: nufilmuotame vaizde labai nedaug iškraipymų, puikiai perteikiamos spalvos ir judesys. Testo rezultatai patvirtino ir tai, kad sistema EOS-1D C ir jos vaizdo perteikimo kokybė atitinka rekomenduojamas specifikacijas, leidžiančias įrenginius įtraukti į didelių jutiklių, naudojamų filmuojant HD raiška, klasę2

„Vos pasirodęs rinkoje EOS-1D C sulaukė didžiulio dėmesio, todėl esame patenkinti, kad jį pripažino EBU. Sukūrėme visiškai unikalų gaminį, siūlantį išskirtinių galimybių operatoriams. Iš profesionalių operatorių sulaukėme puikių atsiliepimų, todėl nuostabu, kad gaminiui buvo suteikta šio sektoriaus akreditacija – fotoaparatas tikrai jos nusipelno“, – sakė Kieranas Magee, „Canon Europe Ltd.“ profesionalams skirtų gaminių rinkodaros skyriaus direktorius.

Išskirtinė kokybė ir lankstumas

EOS-1D C – tai novatoriškas skaitmeninių veidrodinių fotoaparatų modelis, užtikrinantis išskirtinę filmuoto vaizdo kokybę, tobulesnį veikimą prietemoje ir filmams artimą dinaminį diapazoną. Jis toks pat kompaktiškas ir lengvas kaip ir „Canon“ EOS-1D X. Tačiau fotoaparatas puikiai tinka filmavimui, taikant 4 tūkst. taškų raišką (4 096 x 2 160) su 4:2:2 spalvų kodavimo sistema.

Unikalus dizainas ir galimybė filmuoti 4 tūkst. taškų raiška siūlo operatoriams unikalų ir mobilų funkcijų paketą, optimaliai tinkamą įrašant aukštos kokybės vaizdą. Dar didesnę kūrybinę laisvę užtikrina galimybė rinktis įvairią raišką ir kintamą kadrų spartą, kai vaizdas 4 tūkst. taškų raiška filmuojamas naudojant 8 bitų „Motion JPEG“ formatą 23,98 arba 25 P kadrų sparta, o „Full HD“ (1 920 x 1 080) vaizdas filmuojamas iki 1080/60p kadrų sparta, leidžiančia sklandžiai užfiksuoti judesį.

EOS-1D C, priklausantį EOS sistemai, galima naudoti net su 75 „Canon“ EF objektyvais. 

Daugiau informacijos apie EOS-1D C rasite čia.

Pagrindinės EOS-1D C funkcijos:

  • Vidinis filmavimas 4 tūkst. taškų raiška
  • 1080p filmuojant 50 arba 60 kadrų per sekundę sparta, „Canon“ funkcija „Log Gamma“
  • Nesuglaudinto HDMI signalo išvedimas
  • 18 MP viso kadro CMOS jutiklis
  • Iki 12 k./sek. sparta, 14 k./sek. režimas
  • 61 taško AF sistema
  • 100–25 600 ISO diapazonas
  • Du DIGIC 5+ procesoriai
  • Skystųjų kristalų ekranas „Clear View II“, 8,1 cm (3,2 colio)
  • Pritaikyta EF objektyvams

1. EBU techn. 3335: Televizijos kamerų vaizdo perteikimo kokybės matavimo, siekiant jas charakterizuoti ir nustatyti, metodai.

2. EBU rekomendacija R.118: Didelės raiškos kamerų klasifikacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(2)

Komentarai (10)