Santykių aiškinimasis kelyje: nuo paburnojimų iki muštynių  (0)

Daugumai vairuotojų teko susidurti su juos keikiančiais ar kažką aiškinančiais vairuotojais. Nemažai vairuotojų pripažįsta, kad ir patys nevengia paburnoti ant kitų eismo dalyvių. Vos vienas kitas vairuotojas dar nėra sulaukęs jokių komentarų dėl savo vairavimo ir papuolęs į situaciją, kai iš kito automobilio išlipęs asmuo ne tik rėkia, bet ir puola muštis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Transporto skelbimų portalo Autogidas.lt respondentai pasakoja įvairių istorijų, kaip jiems teko susidurti su impulsyviais ir savo nepasitenkinimą reiškiančiais vairuotojais. Motociklininkas nuspyrė vieno automobilio veidrodėlį, nes automobilio vairuotojas nepaliko reikiamo tarpo, kad motociklas tilptų pravažiuoti tarp automobilių eilių. Stovėjimo aikštelėje laukęs, kol išvažiuos kitas automobilis, vairuotojas buvo aprėktas, nes eilėje nestovėjęs kito automobilio vairuotojas bandė užlįsti ir pats laisvoje vietoje pasistatyti transporto priemonę. Žiedinėje sankryžoje sugedus automobiliui ir vairuotojui jį stumiant, šis buvo aprėktas, kad kitą kartą įsipiltų daugiau degalų. Prekybos centro aikštelėje važiavęs prieš eismą vairuotojas liko piktas ir aprėkė priešais važiuojantį vairuotoją, kad negali toliau pravažiuoti.

Tokių ar panašių istorijų itin daug, o jos atskleidžia, kad dažniausiai pyktį ir kitas emocijas išreiškia tie vairuotojai, kurie patys buvo neteisūs, nesilaikė kelių eismo taisyklių arba supyko dėl to, kad kiti važiuoja, laikydamiesi kelių eismo taisyklių, neviršija greičio ir pan. Dažniausiai aprėktieji irgi nelieka skolingi – atsako tuo pačiu rėkimu arba parodo kokį nors gestą. Žinoma, respondentai pripažįsta, kad pasitaiko atvejų, jog jie tikrai pasielgia netinkamai ir yra kalti dėl išprovokuotų prasiveržusių kitų vairuotojų emocijų.

Autogidas.lt apklausos rezultatai atskleidė, kad įpykę vairuotojai savo nepasitenkinimą dažniausiai išreiškia skeryčiodami rankomis, gestikuliuodami (24 proc. respondentų), rėkdami ir vartodami keiksmažodžius (20 proc.) arba tiesiog rėkdami (19 proc.). Apie 15 proc. vairuotojų susidūrė su atvejais, kai jiems buvo parodyta viduriniojo piršto kombinacija, 14 proc. buvo pasukiotas pirštas prie smilkinio, 3 proc. parodyta špyga. Apie 5 proc. respondentų teigia, kad kitiems eismo dalyviams nepakako žodžiu išspręsti konfliktą – jie ėjo muštis.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)