Planuojantiems atnaujinti kompiuterį, neverta snausti: Micron kalba apie brangsiančią operatyviąją atmintį  (14)

Bet kokios stichinės nelaimės ir nelaimingi atsitikimai sukelia paniką ir kelia produktų kainas, ir tai vyksta net tuomet, kai nelaimės iš esmės nepaveikia gamybos. Puikiu pavyzdžiu tapo gaisras kompanijos SK Hynix gamykloje, gaminančioje operatyvios atminties ir NAND Flash mikroschemas. Nepaisant to, kad SK Hynix vadovybė tikino, jog gamybą tai paveiks minimaliai, atminties mikroschemų kainos mažmeninėje prekyboje iš karto šoktelėjo 20%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau viena bėda nevaikšto. Puslapis DigiTimes praneša, jog kompanijos Micron veiksmai taip pat gali tapti asmeniniams kompiuteriams skirtos operatyvios atminties deficito priežastimi, ir tai gali įvykti per artimiausią pusmetį. Viso to priežastis – Micron nuolat mažina PC skirtos atminties gamybą, kadangi prioritetu tapo mobili atmintis, kuri kartu yra ir pelningesnė. Priminsime, kad Micron priklauso Crucial prekinis ženklas, gerai žinomas ir Lietuvos rinkoje.

Čia galite peržiūrėti Crucial operatyvinės atminties dabartines kainas Lietuvoje.

Dabar, kai gaisras SK Hynix gamykloje sukėlė tokį ažiotažą, asmeniniams kompiuteriams prieinamos operatyvios atminties kiekis šių metų rugsėjo – gruodžio mėnesį turėtų dar labiau sumažėti. Apie 30% Micron pagaminamos atminties rezervuoja dideli klientai, tuo tarpu kita dalis paskirstoma tarp visų kitų partnerių.

2 GB ir 4 GB DDR3 atminties mikroschemų kainos momentinių sandorių rinkoje po gaisro išaugo 30%. Kontraktinių kainų atminties gamintojai po gaisro daug neviešina, tačiau yra informacijos, kad Micron pasiruošusi už savo 2 GB DDR3 modulius pasiruošusi prašyti $2,50 – tai netgi daugiau, nei kaina momentinių sandorių rinkoje.

Pranešama, kad nuo gaisro nukentėjusiame SK Hynix fabrike gamyba bus visiškai atstatyta lapkričio mėnesį, tačiau procesas užsitęs, taigi atminties modulių tiekimas iš šios gamyklos kiek užtruks. Kai kuriais vertinimais, čia išleidžiama apie 15% visų pasaulyje suvartojamų atminties mikroschemų. Tai reiškia, kad incidentas tikrai negalėjo nepadaryti įtakos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (14)