Daisono apdovanojimas skirtas bangų energijos generatoriui (Video)  (0)

Jūros bangų energija jau seniai domina tiek mokslininkus, tiek ir inžinierius – neabejojama, kad jos potencialas ypač didelis, o išgavimas - nekenksmingas aplinkai, o kai kur galėtų būti ir labai naudingas, pavyzdžiui, mažinant krantų eroziją. Tačiau kokie energijos gamybos įrenginiai būtų tinkamiausi ir efektyviausi, kaip juos integruoti į energijos tinklą - šie klausimai yra intensyvių tyrimų stadijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš problemų - dažnai bangų energijos generatoriai veikia geriausiai, kai bangos keliauja viena kryptimi, ir yra mažai efektyvūs neramioje jūroje, kai vėjo ir bangų kryptis nuolat keičiasi. 

Vienas iš tokių generatorių, sukurtas Samo Etheringtono iš Didžiosios Britanijos ir sprendžiančių šią problemą, pateko tarp garsaus išradėjo Džeimso Daisono įsteigto apdovanojimo „James Dyson Award“ finalistų. 

Šis generatorius yra sudarytas iš cilindrų - generatorių, nestandžiai sujungtų skirtingomis kryptimis, H raidės forma, ir plūduriuojančių vandens paviršiuje. Taip jis įgyja kelias ašis, ir gali efektyviai veikti, jei nuolat keičiasi bangų kryptis. 

Pakildami ir nusileisdami cilindrai suka jų viduje esančius nedidelius elektros srovės generatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(6)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: