Patvirtinus iPhone 5S biometrinio daviklio nulaužimą, saugumo ekspertų patarimai kaip sumažinti riziką (Video)  (0)

Vokiečių hakerių grupei Chaos Computer Club pavyko surasti būdą, kaip apgauti iPhone 5S esantį biometrinį daviklį. Ir tai įvyko, praėjus vos kelioms paroms po to, kai išmanusis telefonas pasirodė prekyboje. Iš esmės, nieko naujo išrasta nebuvo, tiesiog žinoma pirštų atspaudų muliažų gamybos metodika buvo pritaikyta prie technologijos Touch ID galimybių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-09-26 Patvirtinus iPhone 5S biometrinio daviklio nulaužimą, saugumo ekspertų patarimai kaip sumažinti riziką (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių pademonstruota pirštų atspaudų skenerio apgavimo metodika įtikino ne visus, tačiau naujas vaizdo klipas, kuriame kiti žmonės gauna prieigą su „neteisingais“ pirštais, įtikino prizinio fondo steigėjus. Puslapyje CNet publikuotas vienas iš vaizdo klipų, kuriame matyti, kaip vietoj iPhone 5S savininko prieigą prie išmaniojo telefono gauna jo žmona.

Matyt, tai yra populiariausias scenarijus tose šeimose, kuriose sutuoktiniai linkę nepasitikėti vienas kitu.

Ir nors piniginis prizas jau buvo pasiekęs $20000 ribą, hakerių grupė gaus tik $11000, taip pat kolekciją alkoholinių gėrimų, erotinę knygą ir teisę užpatentuoti biometrinio daviklio apgaulės būdą. Laimėjimą vokiečių hakeriai nusprendė paaukoti savo organizacijos Berlyno padaliniui.

Informacijos saugumo specialistai tiems žmonėms, kurie po šio įvykio nusivylė technologija Touch ID, rekomenduoja autentifikacijai naudoti bevardį pirštą arba mažylį, kadangi jų atspaudus nuo paviršių daug sunkiau nuskaityti.

Savo ruožtu, paranojikai galės pasinaudoti, pavyzdžiui, savo augintinių – kačių, šunų – paslaugomis. Vaizdo klipe galima matyti, kad visai tiks ir jūsų katės letenėlė. Nežiūrint į tai, kad sensorius tokiu atveju rečiau suveikia teisingai, jis vis tik atpažįsta keturkojį ir atblokuoja išmanųjį telefoną. Visa tai nereiškia, kad technologija Touch ID yra mažiau saugesnė, kadangi kiekviena katė taip pat turi unikalią letenėlės odos struktūrą.

Apskritai iPhone 5S atblokavimui galima naudoti bet kurią gyvo organizmo odos dalį. Norėdami tai patvirtinti, puslapio TechCrunch žurnalistai pabandė tam reikalui išbandyti apatinę delno dalį – ir viskas pavyko, juo labiau, kad kitos rankos delnas netiko. Su alkūne atblokuoti išmanųjį telefoną buvo sunkiau, nei su pirštu, tačiau netgi toks metodas veikė.

Kalbant apie kates ir kitus gyvūnus, tai gana įdomus eksperimentas, tačiau su savimi visur nešiotis katę, kad būtų galima atblokuoti savo iPhone 5S – šiek tiek per didelė „prabanga“, nebent esate pamišęs dėl savo naminio gyvūno ir nuolat jį tampotės su savimi.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)