Valve anonsavo žaidimų sistemoms skirtą platformą SteamOS

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kaunas 2013-09-26 12:12
Nieko as cia nesupratau. Kompa ir dabar galima prie teliko pasijungt, o jie tai akcentuoja kaip pagrindini OS bruoza..
kroitus 2013-09-26 12:24
OS pristatė tai savaitės pradžioj. Vakar jau pristatė ir kuriamą geležį Steam'ui. Šią savaitę laukia dar viena naujiena iš Valve...
Deviltry 2013-09-26 13:51
http://www.gizgad.com/wp-content/upload ... teamOS.gif
marius111 2013-09-26 15:28
Beprasmis produktas. Šita OS nereikalinga tiems kas naudojo iki tol Linux, nes naujų žaidimų nepridės. OS nereikalinga Windows naudotojams, nes prarasi suderinamumą su beveik visais žaidimais. Streaminti žaidimus iš Windows į Linux, tada kebeliu į televizorių irgi nesąmonė, nes gali kabelį tiesiai iš windows kompo pajungti ir nebus lago. Jei televizoriuje labai nori matyti aiškiau įskaitomus šriftus ir meniu kol pasijungi žaidimą gali naudoti jau sukurtą Steam big picture. Tie kas anksčiau naudojo konsoles dėl "paprastumo", tikrai neras šitą linux-windows-streaminimo mišinį patrauklesni (plius vis tiek reikės turėti žaidimų PC namuose). Visokie Steam debesiai ir dalyvavimas žaidimų kūrime jau ir dabar pasiekiami visiems. Reikėjo Valve plėsti big picture galimybes, kad jis taptu Windows "skinu" televizoriuje, per kurį gali patogiai paleisti žaidimus, muziką, filmus kaip ant konsolių. Linux čia vietos visai nėra.
elcucuy 2013-09-26 15:38
Sumautas vartotojo experiencas - nori pažaisti ant tv, isijungi Windowsus kurie kraunasi daugybe laiko, tada ant windowsu desktopo (čia viskas vyksta ant tv) paspaudi steamo icona, pasikrauna steamas, tada spaudi big picture ir tik tada atsiduri steamo sasajoj skirtoj TV. O su steamOS jei valve kuria konsole visai kitas patirimas - ijungus aparata iškart pakrauna Steam Big Picture (steamo interfeisas skirtas TV). SteamOS nėra viso crap nereikalingo žaidimam (printerio suporto, desktopo, failu browserio... ir t.t.). Naudojant windowsus viso šito nepašalinsi, nes tai komercinis produktas, be to jų licenzija kainuoja nemažai, kas prie aparato prideda kainos. Kuriant konsolę, valvei bene geriausias pasirinkimas turet savo os paremta Linux, arba kaip ant PS4 - BSD, windowsų jiem niekas perdirbinėt neleistų.
elcucuy 2013-09-26 16:15
Pati viena SteamOS nereikalinga, bet ji taps kaip os steambox konsolei. Valve seniau deklaravo, kad nori kad butu trys pasirinkimai "gerai, geriau, geriausia". Gerai butu pigus aparatas varomas SteamOS, kuris steamintu iš kompo į tv. Kompas galėtu stovėt darbo kambary, bet galetum iš jo žaisti kitam kambary ant tv. Aišku gali pravest HDMI laida telikui, bet daugelis persigalvotu kažką junginėt ir sienas gręžti kažką pravedant. Geresnis variantas butu griežtu specifikacijų su tam tikrom detalėm kompiuteris - praktiškai konsolė, kuris kaina lygiuotųsi su xbox ar ps. Jau paskelbė valve, kad pasirodys tokie aparatai jau 2014, kuriuos kurs atskiros firmos. Neabejoju, kad tai bus aparatai su griežtai parinktom detalėm, kad žaidimų kūrėjai galėtu maksimaliai optimizuoti žaidimą. Pats geriausias variantas galėtu būti pačiu susirinkti asmeniniai kompiuteriai, kurių kaina ir specifikacijos viršytu antrojo varianto aparatų ir į kuriuos vartotojai isirašytų steamOS.
šakės 2013-09-26 16:49
Jei PC naudosi kaip žaidimų kompiuterį, kam tada mokėt papildomus ~$150 už Windows?
Deviltry 2013-09-26 19:08
Kokia dar konsole, jei laisvai galėsi hardware keisti? Tai vėl reguliuoti nustatymus, dar lynuxus konfigūruoti, troubleshootinti, etc. Laiką ir nervus taupantys žmonės ir toliau žaidimams naudos žaidimų prietaisus - konsoles.
Vytax 2013-09-26 19:31
Oi kiek heiterių Valve tiesiog reikia gerai sužaisti su atvirumu. Koks rezultatas galėtų būti? Pavyzdžiui SteamOS standartiškai įdiegiama į visus Samsung ir Sony televizorių modelius. Nusiperki televizorių ir turi iškart konsolę, nereikia jokių atskirų įrenginių, laidų ir t.t., t.y. viskas viename.
Deviltry 2013-09-26 20:35
Heiteriai bent kažkokius argumentus duoda, o ne visiškas dreambliuko svajones ala į samsung televizorių. :D
- 2013-09-26 20:47
- jei tik Linux, tai jau =problemos pasak juos. Aj, tiesa, toks pastebėjimas - kažkodėl ypač pas heiterius dažna tokia situacija - susiduria iš reikalo su Linux, tai pirmas dalykas, atsidaro terminalą, parašo nesąmonę, gauna klaidą, ir pradeda staugti ant pasaulio ir ypač Linux'ų. Toks standartinis elgesys, tarsi GUI net neegzistuotų.
infoguru 2013-09-26 23:12
Deviltry 2013-09-27 00:02
Vo vo susirinko open source zealotai. Tik parašyk troubleshoot - iškart skaudančiom subinaitėm "wee wee ir ant windows neveikia tas ar anas". :D Rašydamas "troubleshootinti" ir turėjau omeny Windows PC, ala Skyrim lįsti į garso nustatymus ir pakeisti kažkokį playback rate... Iškeičiau į xBox 360 diską ir rami galva. Norint troubleshootinti žaidimus ant Linux, pirmiausia reikėtų turėti žaidimų. O kad Samsung TV sukasi Linux - tai ką? Linuksinis idiotas mano, kad dabar Samsung savo OS pakeis konkurentų OS? Prašau...
Simplicity 2013-09-27 00:13
Laimingas tu žmogus, kad du metus terminalo nematei... Aš, va, ne taip seniai diskusijose savo patirtimi apie atvirą kodą dalinausi. Pamenu, teko ne vieną distribuciją išbandyt kol „idealiai“ įsirašė ir belaidės tinklo plokštės tvarkykles sugebėjo paleisti. Na, bet čia jau aš pats kaltas jog nesertifikuotą linux geležį naudoju... Deja, bet Skype garso nėra iki šiol.
Arthuras 2013-09-27 00:21
Uuu, ir vėl užsikuria Linux vs WIN diskusijos... Kiek pats naudojau, tai problemų daugiau su Linux, vienareikšmiškai. Dažniausiai jos kyla lygioje vietoje, kad net nustembi...
kestutisz 2013-09-27 08:20
Ir kodėl gi ne? Jei bus atvira ir pakankamai vykusi OS tikrai nebus problemų ją perkelti ir į televizorių, ir į šaldytuvą (jei jis turės ekraną ir internetą). Ypač žinoma tiesiai į TV, nes kol kas TV gamintojai sudėję Android'ą į savo "dviejų branduolių" dėžutes nesugalvoja nieko ką ten dar sudėti (tv dažniausiai nei liečiamas, nei skambinti moka tai maigant tokį niekaip neapleidžia nefunkcionalaus "didelio mobiliako" jausmas )
infoguru 2013-09-27 10:36
Pagal tamstos "CV" matau, kad intelekto irgi ne marios...
Simplicity 2013-09-27 11:00
Esu darbe, tad tikslaus kompiuterio modelio nepasakysiu. Tai kažkoks ASUS iš senesnių laikų, ėjęs su Windows XP (Core2Duo T5600 su 2GB DDR2 RAM). Temoje „Kas trukdo pereiti prie Linux?“ esu viską nuosekliai surašęs. Galiu tik pakartoti tai ką jau buvau kažkada rašęs: keista, kai ankstesnėje OS versijoje kuo puikiausiai veikę įrenginiai niekaip nepasileidžia naujesnėje OS versijoje.
infoguru 2013-09-27 11:17
VIsiškai sutinku, kad keista, bet taip jau yra. Pasikeičia kerneliai, konfiguracijos ir pan. Su Windows atnaujintomis versijomis beje lygiai tas pats. Nuolat būna - tai printeris tai, skeneris tai tinklo korta ar dar kas nešneka, taip kad nereikia čia mėtyti akmenų į vieną daržą. Softas toks jau dalykas. Norint progreso tenka ką nors aukoti. Ir gaila, kad ne kai kurių "patirtis" paremta vienu ar dviem PC dažnai pateikiamas vos ne kaip deFacto reiškinys. Sunku pasakyti kas ten yra su Skype tavo atveju jeigu veikia garsas normaliai. Peržiurėsiu temą, jei ką sugalvosiu - imesiu. Aišku geriausiai būtų patį PC pamaigyti