Valve anonsavo žaidimų sistemoms skirtą platformą SteamOS  (19)

Kompanija Valve oficialiai anonsavo savo firminę operacinę sistemą SteamOS. Informacija apie ją publikuota Steam puslapyje. Aprašymas teigia, kad platforma remiasi operacinės sistemos Linux architektūra, ji skirta žaidimų asmeniniams kompiuteriams, kurie nuolat reziduoja namų svetainėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operacinė sistema modifikuota taip, kad žaidimus būtų galima žaisti, vaizdą transliuojant per didelį ekraną. Taip pat pranešama, jog ši sistema greitu metu bus nemokamai prieinama vartotojams, nemokamai licencijuojama operacinių sistemų kūrėjams.

Kūrėjai iš Valve pažymi, jog jie darbavosi prie tarnybos Steam funkcijų ir padarė išvadą, kad geriausiu sprendimu vartotojams, kurie daug laiko praleidžia žaisdami savo svetainėse, bus atskira operacinė sistema, kuri sukurta specialiai saveikai su Steam.

Valve teigimu, turinio kūrėjai galės tiesiogiai dirbti su savo klientais –galės keisti ar visiškai pakeisti bet kurią programinės arba aparatinės įrangos dalį, o žaidėjai galės dalyvauti mėgstamo žaidimo kūrime. Planuojama, kad SteamOS bus nuolat tobulinama, tačiau išliks ta aplinka, kuri skatins panašaus pobūdžio „inovacijas“.

Į namus transliuojamas turinys leis per SteamOS žaisti visus Windows ir Mac skirtus žaidimus. Tam prireiks tiesiog įjungti turimą kompiuterį ir paleisti Steam klientą. Įrenginys su SteamOS galės transliuoti žaidimus per namų tinklą, tiesiai į televizorių. Taip pat krėjai dirba prie daugelio media tarnybų, jos greitu metu bus pradėtos diegti į Steam ir SteamOS, o tai leis lengvai gauti prieigą prie filmų ir muzikos.

Funkcija „Family Sharing“ suteikia galimybę paeiliui žaisti žaidimus su giminaičiais ir artimaisiais, pasiekti tam tikrų rezultatų, o progresą išsaugoti „debesyse“ Steam Cloud. Taip pat deklaruotos ir kitos šeimyninės funkcijos, kurios leis kontroliuoti, kas ir ką galės pamatyti bibliotekose, pavyzdžiui, kad tėvų žaidimai nebūtų matomi vaikų bibliotekose.

Kompanija Valve žada, kad jau artimiausiu metu bus paskelbtas daugelio žymių žaidimų sąrašas, kuris SteamOS pasieks 2014 metais. Savo ruožtu, visas Steam katalogas, kurį sudaro beveik 3000 žaidimų ir programų, galės būti transliuojamas į SteamOS.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (19)