nVidia teigia, kad nė viena konsolė daugiau niekada nepavys žaidimams optimizuoto PC kompiuterio  (16)

Tas faktas, kad dvi populiariausios naujos kartos konsolės – Xbox One ir Playstation 4 – naudoja AMD platformą, kompaniją labai džiugina, kadangi optimizacijos visoms platformoms bus įvykdomos kur kas greičiau, tuo tarpu žaidimų perkėlimas iš vienos platformos į kitą užims ir mažiau laiko, ir kainuos daug mažiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką apie tai galvoja kompanija nVidia, galima sužinoti iš jos viceprezidento Tony Tamasi interviu, duoto australų leidiniui PC PowerPlay Magazine. Savo komentaruose jis pasakojo apie žaidimų industrijos evoliuciją, paaiškindamas, kodėl šiuolaikiniai asmeniniai kompiuteriai (PC) vis dar išsaugo didžiulį potencialą daugkartiniam spartos didinimui žaidimuose, o konsolės tokį potencialą praktiškai išnaudojo.

nVidia atstovo teigimu, visa tai susiję ne tik su ilgesniu konsolių gyvavimo ciklu ir sparčiu vaizdo plokščių, skirtų PC platformai, progresu. Iš esmės, vienu iš pagrindinių konsoles ribojančių faktorių yra energijos suvartojimo lygis. Vaizdo plokštės šiuo atžvilgiu progresuoja be didelių problemų.

Aišku, TDP lygis jau pasiekė 250-300 W ribą, tačiau sukurtos adekvačios aušinimo sistemos, o atitinkamų maitinimo blokų taip pat daug. Konsolės pasmerktos nuolat gyventi svetainėse, kur triukšminga aušinimo sistema ir aukštas energijos suvartojimo lygis yra nepriimtini, mano Tony Tamasi.

Be to, nVidia gali išleisti $1,5 mlrd. kasmet naujų technologijų kūrimui. Tai reiškia, kad per vienos žaidimų konsolės gyvavimo ciklą kompanija vaizdo plokščių kūrimui skiria apie $10 mlrd. Konsolių gamintojai proporcingoms išlaidoms ryžtis negali. nVidia viceprezidento teigimu, konsolės turi potencialią padidinti savo spartą daugiausia du kartus, todėl vaizdo plokštės jau artimiausioje ateityje greitai pabėgs į priekį. Daugiau niekada nė viena žaidimų konsolė nepavys žaidimų kompiuterio.

Žinoma, kyla klausimas, ką nVidia laiko tikru žaidimų kompiuteriu - juk galutinį našumą lemia visų kompiuterių komponentų parinkimas, ne vien vaizdo plokštė. Čia galite peržiūrėti, bent jau kaip turėtų atrodyti žaidimų kompiuteris Lietuvos pardavėjų akimis .

Beje, sąlyginį „unifikavimą“ tarp PC ir naujos kartos konsolių aparatinių platformą nVidia laiko palankiu faktoriumi. Ji leis net 80% suvienodinti kūrėjų darbą, kalbant apie skirtingoms platformoms skirtus žaidimus. Vieni ir tie patys žaidimai skirtingose platformose pasirodys greičiau, o tai tik į naudą galutiniam vartotojui.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (16)