Apklausa parodė, kuriame Lietuvos mieste važinėja kultūringiausi vairuotojai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kučumas 2013-09-27 09:54
Nezinau,kaip bendrai po Lietuva,bet per 10 metu tikrai truputi pakilo vairavimo mandagumas.Bet dar labai toli iki Vakaru Europos.Zmones pavazinejo,po uzsieni,kaip kas pagyveno ir grizo parsiveze vairavimo Vakaruose kultura.Kaip pastebejau nekulturingiausiai vaziuoja (uzlindineja,landzioja is juostos i juosta,nepraleidzia) vairuotojai kurie vairuoja smulkaus biznio transporta,jauni iki manau 30 metu vairuotojai ir dalis moteru,kurios kazkodel galvoja,kad pirmenybe tik joms. Teko buti ir Kaune ir Siauliuose. Kaune daugiau tikrai pasitaike,agresyviai ir nekulturingai vairuojanciu,bet tokiu pilna ir Klaipedoj ir Panevezyje.
kukulis 2013-09-27 10:09
Del didesnes kulturos vakaruose, nezinau, nenoreciau sutikt visiskai aklai - teko vazinet Prancuzijoj, Italijoj - sakyciau vairuotoju kultura netgi zemesne negu Lietuvoj. Kazkiek geriau Belgijoj ar Vokietijoj, bet aisku, nepalyginsi su skandinavijos salim, kur vairavimo kultura tikrai padebesiuose. Kalbant apie Lietuva, tai straipsnyje isvardintos praktiskai visos pagrindines situacijos, kuomet ta nekultura pasireiskia. Man asmeniskai pats bjauriausias dalykas keliuose tai kamsciai, ir vairuotojai, tuos kamscius sukeliantys per durnuma/nagluma. Kaip kad cia: http://www.youtube.com/watch?v=_j-W7UEZ_e4 (filmuota ne mano).
Simplicity 2013-09-27 11:16
Vakar kaip tik „Reidą“ žiūrėjau kur video registratoriumi dviejų avinų susidūrimas buvo užfiksuotas. Situacija nuo rusiškos skyrėsi tik tuo, kad išlipę viens kitam snukių neišmalė. Iš kur tas nenumaldomas noras suklydusį vairuotoją pamokyti jam užkišant ar aplenkus staigiai per stabdžius kertant? Net jei jums užkišo ar vos nuo kelio nenuvertė, ar reikia bandyti tuo pačiu atsilyginti? Airijoj irgi būna situacijų kur mažiau patyręs ar koks žilagalvis nesąmonių kelyje padaro, bet niekas nepuola jo mokyti rusišku pavyzdžiu, o tiesiog susimojuoja rankomis ar susimirksi ir kiekvienas nuvažiuoja savo keliais.
FtBall 2013-09-27 11:18
Pritariu. Pats dažniausiai keliauju viešuoju transporu, peščiomis, tai pastebiu, kad per kamšius šviesoforai tampa nematomi kai kuriose sankryžose. Tai trukdo tiek piestiesiems, nes reikia apeiti aplink kelias mašinas, taip pat ir kitiems vairuotojams. Aišku, labiausiai situaciją pablogina tai, kad beveik visose mašinose sėdi po vieną.
perihellis 2013-09-27 11:43
ši bėda yra ganėtinai didelė. Kartais dar net pypsint pradeda, jei sustoju prieš sankryžą ir nevažiuoju, kaip visi užkišti visos sankryžos. Per veidrodėlį matosi, kad tuo pačiu ir rėkia ir rankom mosikuoja, labai jau žioočioja tada Dar dažna bėda yra, kai kairį posūkį norint apsisukt ar pasukt kairėn pradedama rodyt tik paskutinėm akimirkom. Pvz būna, kad pirmoj juostoj tikrai daug automobilių stovi, antroj vos vienas kitas. Na savaime suprantama važiuosi į antrą. O ten užsidegus žaliam šviesoforui nieks nevažiuoja, palaukus pora sekundžių įjungiamas kairys posūkis ir toliau jau bando kažkokiu būdu pasukt. O šiaip Kauniečio pastebėjimas, vasarą atvažinėju ramiai, be jokių apsižodžiavimų, be jokių nesklandumų. Jei kas ir nutinka tai kartais net šypsenos galima sulaukt, pakeltos rankos, atsiprašymo sulaukt. O rudenį, žiemą ir pavasarį nu baisu, jei neįleisi, tai pradės rėkt, veržtis lauk iš mašinos vos ne daužyt langų. Jei kur kamštį kokį žioplį kas pagauna, tai dar apipypsinti už neaišku ką kartais bus. Jau nekalbu apie betkaip išmėtytas mašinas aikštelėse. Ir beveik visais atvejais tai būna jaunimas, nu max iki 30metų. Tai galima daryti prielaidą, kad ne kauniečiai, o studentai atvykę į kauną mokytis yra nelabai kultringi. Vilniuj taipogi nepastebėjau normaaus kultūringo vairavimo, tik gal mažiau žmonės kreipia dėmesį į išsidirbinėjančius vairuotojus.
rokend 2013-09-27 14:36
Visų pirmą nebūtinai jaunimas blogai vairuoja. Neneigiu, tikrai yra tokių kuriems teises reikia atimt, tačiau yra žmonių kurių reakcija ir mąstymas apie vairavimą puikus. Dėl Europos - nesakyčiau. Pervažiavau aš ją visą ir situacija ten baisesnė negu Lietuvoje. Plius manau instruktoriams reikia kalt į galvą tokius dalykus, kad išmokytu posūkius nebijot rodyti iš anksto.
algiuz 2013-09-27 16:47
Kaip pesciajam tai kaune tikrai nesiskundziu. Dauguma stoja pro pereja praleisti ir tik retas pamates zmogu laukianti praleke nestabdes. Manau geras perihellis pastebejimas, kad tikrieji kauniskiai yra daug mandagesni nei "uzklydeliai", o didziuosiose miestuose ju yra nemazai. Sioks toks ir sokas pirmakursiam turi buti, kurie atvaziuoja is mazesniu miestu ir teises turi tik kokius metus ar maziau.
Algucis R 2013-09-27 17:48
Posūkius daugelis jungia jau sukdami, lyg taip lengviau suktūs vairas o ne tam kad perspėt be reikalo laukiančius prie kryžkelės. O parkavimo kultūra aikštelėse tai problema didelė, bent jau kur yra linijos o mašina statoma vistiek ant dviejų vietų reikėtų skirt baudas.
evaldosia 2013-09-27 18:03
manyčiau visos kultūros bėdos ,per skubėjimą.jaunimo sugebėjimas planuoti savo laiką ,matyt ateis tik su amžiumi ir dėl posūkio signalo:iš tiesų tai kuro sunaudojimas tai centai,bet kiti vairuotojai nepradeda dėl ne laiku parodyto signalo karštligiškai persirikiuoti į kitą eilę,kas sukelia avarinę situacija.dėl tokios kvailos avarijos kur nubrozdinami auto ,Vilniuje susidaro nuo 3 km kamščiai.matyt vakariečius tokios situacijos ir išmokė tolerantiškumo.
evaldosia 2013-09-27 18:14
manyčiau visos kultūros bėdos ,per skubėjimą.jaunimo sugebėjimas planuoti savo laiką ,matyt ateis tik su amžiumi ir dėl posūkio signalo:iš tiesų tai kuro sunaudojimas tai centai,bet kiti vairuotojai nepradeda dėl ne laiku parodyto signalo karštligiškai persirikiuoti į kitą eilę,kas sukelia avarinę situacija.dėl tokios kvailos avarijos kur nubrozdinami auto ,Vilniuje susidaro nuo 3 km kamščiai.matyt vakariečius tokios situacijos ir išmokė tolerantiškumo.