Kam priklauso Lietuvos žiniasklaida?  (1)

Tarptautinės organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyrius (TILS) atidarė elektroninę svetainę stirna.info, kurioje pateikiama informacija apie šalies žiniasklaidos ir verslo ryšius nuo 1996-ųjų iki šių dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svetainėje stirna.info surinkta informacija taip pat nurodo, kaip kai kurios žiniasklaidos priemonės yra susijusios su Lietuvos politikais, praneša TILS. Pavyzdžiui, 2012 metais laikraščio „Širvintų kraštas" valdančios įmonės savininkė buvo Darbo partijos ir Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė Živilė Pinskuvienė.

Laikraščius „Dzūkų žinios“ ir „Dainavos žodis“ valdanti įmonė priklausė Lazdijų rajono merui konservatoriui Artūrui Margeliui. Alvydui Šedžiui, jam būnant Socialdemokratų partijos atstovu Šiaulių miesto savivaldybės taryboje, priklausė ir iki šiol priklauso „Šiaulių televiziją“ transliuojanti bendrovė „Šiaulių apskrities televizija“.

Kaip pažymi TILS, iki šiol informacija apie šalyje veikiančių televizijos programų, spaudos, interneto portalų, radijo stočių ir naujienų agentūrų savininkus bei jų kaitą buvo galima sužinoti Kultūros ministerijos ir Lietuvos radijo ir televizijos komisijos svetainėse.

Tačiau, TILS teigimu, informacija buvo pateikiama nepatogiai skirtingose laikmenose ir įvairiose vietose. Norint suprasti, kam priklauso žiniasklaidos priemonės ir kaip jos yra susijusios tarpusavyje, reikėjo skirti nemažai laiko ir įdėti daug pastangų.

„Siekiame, kad Lietuvos gyventojai žinotų, kam priklauso jų mėgstamos žiniasklaidos priemonės bei kokie tinklai susikuria tarp verslo ir žiniasklaidos. Tikimės, kad svetainė įneš daugiau skaidrumo į Lietuvos žiniasklaidos rinką ir paskatins Lietuvos gyventojus labiau domėtis žiniasklaidos priemonių veikla“, – pranešime spaudai cituojamas TILS vadovas Sergejus Muravjovas.

Svetainėje teikiama informacija yra surinkta iš Kultūros ministerijos ir Lietuvos radijo ir televizijos komisijos turimų duomenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(23)
(1)
(4)

Komentarai (1)