Kas greitesnis: Radeon R9 290X ar GeForce GTX Titan?  (0)

Iš pradžių buvo pranešama, kad publikuoti duomenis apie naujojo AMD flagmano Radeon R9 290X spartos lygį bus galima spalio pirmosiomis dienomis. Vis tik vėliau paaiškėjo, jog informacinė blokada užsitęs iki pat spalio 15 d. Laimei, visuomet atsiras drąsuolių, kurie ryšis anksčiau laiko pranešti tai, ko su nekantrumu laukia milijonai vartotojų, praneša puslapis TechPowerUp.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinis, kuris save įvardino kaip Grant Kim, pranešė, kad vaizdo plokštės Radeon R9 290X grafinis procesorius dirba vos 800 MHz dažniu. Automatinio spartinimo galimybė nenumatyta, tačiau GPU gali sulėtėti, priklausomai nuo apkrovos ir temperatūrų. GDDR5 atminties veiki 4500 MHz dažniu, tad kartu su 512 bitų magistrale galima tikėtis 288 Gbit/s duomenų pralaidumo. Tai visai netoli AMD žadėtų 300 Gbit/s. Žemiau pateikta histograma rodo, kad žaidime Tomb Rider, esant maksimaliai grafikos kokybei ir 5760×1080 taškų raiškai, vaizdo plokštė Radeon R9 290X lenkia savo pagrindinį konkurentą GeForce GTX Titan, nors pagal minimalų kadrų per sekundę skaičių į priekį nesmarkiai įsiveržia GK110 savininkas. Taip buvo pasitelkti ir kiti žaidimai. Pavyzdžiui, Rage ir The Elder Scrolls V: Skyrim simpatizavo nVidia flagmanui, tuo tarpu GRID 2, Crysis 3 ir Battlefield 3 šiek tiek grečiau veikė su AMD vaizdo plokšte.

Galbūt AMD Radeon R9 290X ir negali visiškai sudaužyti savo konkurento, tačiau AMD pusėje yra eilė pranašumų. Visų pirma, tai grafinis procesorius Hawaii, kuris veikia 800 MHz taktiniu dažniu. Ir jei Volcanic Islands flagmano spartinimo potencialas bus maždaug toks pats, kaip ir pirmtako, tai suteiks Radeon R9 290X tam tikro „pasitikėjimo“.

Antra, firminė Mantle technologija, kuri turi suteikti papildomos spartos žaidimuose, leis optimizuoti tokius būsimus hitus, kaip pavyzdžiui, Battlefield 4, taip, jog konkurentui teks vėl atsidurti besivejančiojo vietoje. Bet kokiu atveju, ar pamatysime labai didelį pranašumą, mes sužinosime tik po Radeon R9 290X debiuto prekyboje ir pirmųjų nepriklausomų testų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)