Sirija pradeda cheminį nusiginklavimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

šakės 2013-10-02 13:02
Tai vis dėlto Sirija turi cheminį ginklą? Ir tai nėra amerikiečių sąmokslas pradėt karą?
Arns 2013-10-02 13:18
tai jie ir neslėpė turį jo, tik sakė nenaudojo. O amerikiečiai prikibo dėl esą prieš civilius pradėjo šaudyt ir nuodyt.
Plikas 2013-10-02 13:27
There, i fixed it for you.
Arns 2013-10-02 13:38
thank you, Captain obliviuos Americanus
šakės 2013-10-02 14:26
Suprantu, kad tu nemėgsti JAV. Bet šiuo atveju, kuo tavo nuomonė paremta, kad taip užtikrintai kalbi? Argumentą, kad ataka buvo atlikta Asado rėžimo, remia JT ataskaita. Argumentą, kad tai buvo JAV organizuota ataka, remia ...?
Talkatif 2013-10-02 14:38
Remia šventas argumentas, kad JAV yra totalinis blogis. Su dievais nepasiginčysi.
Arns 2013-10-02 14:52
Žinios pagrįstos Obama/Kerry sakė? Pati JTO pripažino jog jų misija pasiųsta tik siekiant ištirti ar buvo ginklo panaudojimo faktas, o ne nustatyti ir kuri pusė jį panaudojo. Matyt jog dvi savaites neberašo spauda, ir išgaravo iš galvos net JAV senato kelti klausimai, ką daryti su ten veikiančiomis teroristinėmis organizacijomis. Pamiršti kieno pusei tonomis siunčiami ginklai per Turkiją... Vnz pirmiau pasidomėk priešistore prieš pradėdamas skleisti versiją, kurią skleidi. Nes tiesa sakant ji neturi jokių loginių spragų, kaip ir Gleivico užpuolimas.
šakės 2013-10-02 15:07
Užuot atsakęs į mano klausimą, bandai sumenkinti mano argumentą... vėl nepagrįstomis spekuliacijomis! Kaip miela.
Arns 2013-10-02 15:44
Ar man atrodo, ar tu iš medžio nukritai? Juk atsakiau: a) pasitikrink ką sako JTO, jei jau netiki mano pasakymu b) tikėjimas sveiko proto nebuvimu, t.y atakuoti cheminiu ginklu civilius, kai šalyje JTO cheminio ginklo inspektoriai c) tikėjimas jog Sirijoje yra tik Asado ir sukilėlių konfliktas,visiškai neremiamas aplinkinių šalių d) tikėjimas pasakojimai, jog sukilėliai negalėtu pasigaminti ir paleisti cheminio ginklo (ignoravimas fakto, nutikusio Japonijoje 1995 m.) e) nekreipimas dėmesio į tai, kad JAV yra rėmusi Irako rėžimo (Sadamo Huseino) cheminio ginklo panaudojimą karuose su Iranu ir t.t. Kitaip sakant šioje istorijoje labai daug kabliukų ir labai mažai pagrįstų faktų. Na išskyrus tai jog JAV ir Prancūzija (kurios beje nebalsavo parlamentuose, tad tik prezidentų žodžiai) į(si)tikino savo šalies atsakingus asmenis, kad ataka tikrai atlikta Sirijos pajėgų. Prašom menkinti mano nuomonę argumentais, o ne žeminti savo įsitikinimais (galimai suformuotais iš ankščiau, dar iki pradedant skaityti ką esu parašęs).
- 2013-10-02 16:21
Dėl d) punkto. Tarp Japonijos teroristų ir Sirijos sukilėlių technologinis skirtumas - kaip tarp dabartinių žmonių ir orangutangų. Jokie sukilėliai urve nesugebės niekada pasigaminti zarino ar kažko panašaus.
Swift RR 2013-10-02 16:31
"šakės" tu esi dar viena informacinių sistemų auka, tamsaus proto žmogus, kaip sakoma, nemėgsti tu tiesos žiūriu. Amerike ne tik prievartauja ir žudo tautas, bet ir savo piliečius(9/11) Kiek dar bulvaro aukų čia pasireikš?
vvv2 2013-10-02 16:35
- Taip, bet jie laisvai gali jo gauti pas draugus rėžimo sandeliuose. p.s. .. pas juos logika, europiečiui neprieinama. Sakykim rusai kažkada rėmė arabus kariniais konsultantais, tai vienas arabas kasdien vis parvarydavo po žydų tanką, rusui tas "dydvyris" pasirodė įtartinas, nusiuntė "uodegą" patikrinimui, tai kareivis prie fronto linijos šaukia: "Ibrahimai, Ibrahimai varyk čia tanką, pasikeisim ir gausim po premiją abu!"
Arns 2013-10-02 17:01
Jei nesidomi situacija, ir galvoji jog tie sukilėliai lyg kokie Malio tuaregai su kalašnikovu rankose. 1) Nemaža dalis sukilėlių buvę tikri kariai, per trejus metus konflikto, pasitraukė iš oficialių Sirijos pajėgų (tarp jų ir nemažai aukšto rango generolų) dėl vienokių ar kitokių priežasčių. 2) Oficialiai Sirijos sukilėliams pagalbą teikia tokios šalys kaip Saudo Arabija, kuri suinteresuota jog naujasis Sirijos rėžimas būtu sudarytas sunitų pagrindu. 3) spėjama jog šalyje, sukilėlių pusėje, kovoja nemažai teroristinių organizacijų narių iš Al quedą, Jemeno, Egipto. 4) Šalyje JTO spėjo jog mažiausiai 7 kartus panaudotas ginklas, pavasarį net pati įtarusi jog jį galėjo panaudoti sukilėliai http://www.reuters.com/article/2013/05/ ... 9Z20130505 5) Neatmeskim versijos jog suinteresuotos šalys pradėti konfliktą galėjo "padėti" tam atsitikti. JAV oficialiai pripažino, kad leido Irakui, kovoje prieš Iraną naudoti cheminę ginkluotę http://www.foreignpolicy.com/articles/2 ... n?page=0,3 Kaip gali ir pats pasiskaityti, nemažai trukstąmų prekių Sadamas įsigijo iš po JAV kontrolės šalių sparnelio. Kaip žinia Sirija, šiuo metu viena artimesnių Irano sąjungininkių. Tad tokios valstybės šalinimas itin interesuotas.
- 2013-10-02 17:59
Tai nepaneigia punkto, kad sukilėliai negalėjo pasigaminti cheminio ginklo dėl per sudėtingų technologinių procesų. Sukilėliai, gaudami paramą iš trečiųjų šalių, tą paramą turėjo gauti jau pagamintais cheminiais ginklais, arba rasti Sirijos kariuomenės sandėlius. Dėl 7)-to : panaudojimas nėra ekvivalentus pasigaminimui. Beje, Sirija irgi pirkosi cheminius reagentus iš DB, kurie tinkami cheminio ginklo gamybai. So? Visur pilna neveikiančios biurokratijos, ne vien tik Lietuvoj. Dėl pirmojo- ir kaip generolo laipsnis gali padėti sprendžiant, tarkim, vandenilio fluorido laikymo problemas gaminant cheminį ginklą? Toliau. Sirijoje zarinas buvo paskleistas per daug efektyviai - mirė apie 1400 asmenų, kurių nemažai buvo atviroje vietoje. Palyginimui, Japonijoje, paskleidus zariną UŽDAROSE patalpose, mirė 13-ka, nors kiekio turėjo užtekti porai tūkstančių. Tai reiškia, kad atakos rengėjai turėjo turėti karinius, jau ištobulintus ir iš tiesų veikiančius prietaisus cheminei atakai vykdyti. Garaže jų nesusivirinsi. Arba turėjo turėti beprotiškus kiekius to zarino - tonomis. Tačiau tokių kiekių gauti net nacistinei Vokietijai buvo itin sunku, net ir išnaudojant kalinius lageriuose darbui pavojingose sąlygose. Turbūt nepulsi ginčytis, kad Sirijos sukilėliai techniškai ir ekonomiškai geriau pasikaustę už nacius? Tad lieka trys versijos - sukilėliai rado ginkluotės sandėlį ir pašventė. Antra - diktatoriui pofik, kad JTO inspektoriai šalyje - jis nori išmušt sukilėlius ir paleidžia zariną, c) JAV sukilėliams davė savo ginkluotę. Na, JAV mėgsta tonomis M-16 atgabent visokiems sukilėliams, jei jiems tai naudinga, tačiau cheminio ginklo skleidimo įrangą, kur al kajodos už kelių km, o kartais net ir sukilėlių daliniuose?
šakės 2013-10-02 18:17
Ir štai kažkam nebeišlaikė nervai... Ad hominem. Jei negali valdyt emocijų, greičiausiai ir nieko naudingo diskusijose nepasakysi. Tiesiog paversi ginču, ir tiek. Eik geriau su barbėm pažaisk. EDIT: Jei kam kiltų ateityje klausimų, JAV nepalaikau. Tiesiog norisi komentaruose išlaikyti nekaltumo prezumciją. Jei taip užtikrintai teigiat, kad kažkas yra nusikaltelis, būkit mieli ir pateikit įrodymus. Iki tol tai bus tik darbstymasis purvais.
Arns 2013-10-02 18:19
Šiaip pasaulyje cheminis ginklas skaičiuojamas šimtais tonų. Ir kaip jau atvykę naikinti JTO ekspertai pranešė, jis nėra paruoštas panaudojimui, tad naikinti bus lengviau. Ką bandai įrodyti? Kas panaudojo, galima tik spėlioti, ir kol nėra pagautas kas už rankos (beje, kažkaip ignoravai faktą jog galimas jo panaudojimas skamba ne pirmą kartą, tačiau reaguojama ir dėmesio skiriama tik vienam atvejui). Ir tai nėra pagrindas sunaikinti valstybės infrastruktūrą, ją pateikiant neaiškioms sukilėlių struktūroms, dėl kurių tikslų neapsiima komentuoti net patys arčiausi atakų organizatoriai: Obama ir Kerry. Taigi, Sirija pirko medžiagas tinkamas tiek civilinei tiek cheminei tiek ginklų pramonei (taip teigia Vokietija, Didžioji Britanija ir t.t.). Bombarduojam? Manau galima ir jas pačias prigriebti už tokių gamybą, matyt gamina šimtus tūkstančių tonų viso pasaulio išnaikinimui... Geležinė logiką, ką? Tik kažkaip ne visiem pagal tą pačią liniją taikai. Na ir trečia, naciai... O taip, būtina juos prisiminti, nors prabėgo daugiau nei pusšimtis metų. Nors niekas neišdrįso jau anuomet realiomis mūšio sąlygomis panaudoti ginklo. Juo labiau niekas už rankos nepagavo ir Sirijos (kad ir kokius filmukus JAV, paskui atsiminusi rodė ir Prancūzija, kažkaip nieko kito neįtikino). Tad žmonės, kurie net nematė jų, labiausiai žino apie nenuginčijamus įrodymus.
- 2013-10-02 19:40
Arns 2013-10-02 19:56
ponas inkognito, ar tikrai pasvėrėte savo žodžius prieš rašydamas? 1) a) Jei reikia preteksto, ginkluotę galima ir perduoti b) galima patiems infiltruotis ir surengti sabotažą c) gali ir sukilėliai, gavę spec tarnybų pakišas sužinoti kur galėjo būti sandėliai ir apsilankyti d) galėjo ties tuo dirbę perbėgeliai pasinaudoti dėl savo tikslų (tegu ir Vakarų išsikvietimo). Tad prieš kišdamasis į suverenios valstybės reikalus, turi turėti aiškų tarptautinės bendruomenės pritarimą (t.y daugelis turi sutikti jog valdžia nebeatstovauja žmogiškumui ir savo piliečiams) bei bent elementarų planą kaip sustabdyti kraujo liejimą, o ne padidinti. Nes šiaip Sirija buvo, ir dar kiek yra, civilizuota valstybė, ne koks Afganistanas, padalintas į aulus ir molines trobeles. 2) Turbūt neaišku jog nacių valdymu laikai buvo senai, pačioje pradžioje cheminio ginklo atsiradimo bei dėl netobulumo itin nukentėjusioje Europoje. Ir jei anuomet kelio dešimtys tonų buvo visame žemyne, tai šiais laikai dešimtimis tonų turi daugelis valstybių (viešai prisipažįstančių). Be to pasikeitė ne tik kiekiai, bet ir nemažai medžiagų, jų gavyba ir paruošimas naudoti. P.S šiaip Sirijos konfliktas irgi ne pozicinis, ir panaudotas Damasko (sostinės) priemiestyje, kurio kitame gale jau dirbo JTO inspektoriai. Šventas nesupratingumas? 3) Gali kalbėti kaip nori. Turim Libijos pvz, kaip neskraidymo erdvės įvedimas pavirto į rezidencijų ir karo bazių sprogdinimus. Po kurių jau niekas nebegalėjo susekti šimtų tonų ginkluotės kelių (t.y kas juos pasiėmė). Be to bombardavimais buvo specialiai paremiami sukilėlių puolimai, taip netiesiogiai suteikiant pranašumą, ir padedant nuversti valdžią. Gal pasidomėk kaip tylu, ramu ir saugu Libijoje? Juk konfliktas išsisprendė nuvertus įgrisusį diktatorių.
vycioka 2013-10-03 13:01
uz tokius darbus nematau nubaustu.... aisq iszudom tukstancius ir paskui imkit nebereikia mum tu duju.... tokia valdzia visus i kaleima arba susaudyt! teroristai valdzioje o civiliai zmones kencia nuo to. greitai pribres reikalas ir kazkas rysis periimt valdzia ar tai kazka nukalt.