Qualcomm: „Nauda iš Apple 64 bitų procesorių lygi nuliui“  (9)

Apple tapo pirma kompanija, kuri savo išmanųjį telefoną aprūpino 64 bitų procesoriumi. Vis tik kompanijos Qualcomm viceprezidentas Anand Chandrasekher tokį žingsnį pavadino gudriu reklaminiu triuku, kuris neturi visiškai jokios realios naudos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-06 Qualcomm: „Nauda iš Apple 64 bitų procesorių lygi nuliui“  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis pastebėjo, jog pagrindine 64 bitų procesorių ypatybe yra galimybė dirbti su didesniais nei 4 GB talpos operatyvios atminties kiekiais. Šiandien šiuolaikiniai išmanieji telefonai tokiu kiekiu operatyvios atminties neaprūpinami. Tas pats Apple flagmanas iPhone 5S apskritai turi vos 1 GB operatyvios atminties.

Antra vertus, pati Qualcomm ketina artimiausiu metu pristatyti 64 bitų procesorių. tiesa, visa tai padarys dėl garbingų tikslų, o ne dėl reklamos: kompanija tikisi paskatinti operacinių sistemų ir aparatinės įrangos tobulinimą. Anand Chandrasekher nepatikslino, kada Qualcomm išleis 64 bitų procesorių, tačiau galima spėti, kad visa tai įvyks tik 2014 metais.

64 bitų procesoriai su ARM architektūra visų pirma bus naudojami serverių segmente (pavyzdžiui, tokiuose produktuose, kaip HP Moonshot). Qualcomm atstovo teigimu, vartotojų rinka vargu, kad jaus poreikį tokiems procesoriams artimiausioje ateityje. Aišku, jei mobilių įrangą gaminančios kompanijos nesuskubs žmonių įtikinti, kad jiems 64 bitų procesoriai reikalingi kaip oras.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (9)