Cigarečių pridegiklius automobiliuose keičia USB lizdai  (9)

Pietų Korėjos kompanija „Hyundai“ pranešė, kad visuose namų rinkai skirtuose automobiliuose panaikins cigarečių pridegiklius, o juos pakeis USB lizdai, rašo telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Hyundai“ sako, kad šis sprendimas pradėtas įgyvendinti nuo spalio. Gamintojų teigimu, taip nuspręsta apklausus vairuotojus ir išsiaiškinus, kad liaudiškai vadinamas „prikurkes“ jie dažniau naudoja telefonų arba kompiuterių įkrovimui, bet ne cigarečių pridegimui. Peleninės automobiliuose išliks, o visiems, kurie pasiges cigarečių pridegiklio, kompanija rekomenduoja įsigyti analogišką prietaisą, kurį galima prisijungti USB jungtimi.

„Hyundai“ atstovai sako, kad jų kompanija yra „pirmoji pasaulyje, kuri visiškai atsisako cigarečių pridegiklio“. Jie žada atlikti tyrimus ir kitose šalyse bei įvertinti šio įrenginio reikalingumą.

Remiantis 2010 m. statistika, Pietų Korėjoje rūkančiųjų dalis sudarė 22,9 proc. visų gyventojų. Pastaruoju metu šalis itin kovoja su rūkymu. Nuo 2012-ųjų gruodžio draudžiama rūkyti baruose ir restoranuose, o nuo šių metų liepos mėnesio už rūkymą viešoje vietoje gali būti skirta iki 100 000 vonų (apie 235 Lt) bauda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (9)