Qualcomm atsiprašė, kad 64 bitų Apple A7 pavadino „reklaminiu triuku“  (0)

Vienas iš kompanijos Qualcomm viceprezidentų po išmaniojo telefono iPhone 5S pasirodymo garsiai pareiškė, kad jame įdiegtas 64 bitų procesorius A7 yra ne kas kita, o „marketinginis triukas“, o jo nauda niekinė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-10 Qualcomm atsiprašė, kad 64 bitų Apple A7 pavadino „reklaminiu triuku“  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar kompanijai teko už tai atsiprašinėti, praneša puslapis Apple Insider.

Qualcomm atstovas spaudai parašė, jog komentarai, kuriuos išsakė kompanijos vyriausiasis marketingo strategas Anand Chandrasekher, buvo „netikslūs“: „Mobili aparatinė įranga ir programinė ekosistema jau juda 64 bitų kryptimi; ši evoliucija leis įdiegti į mobilius įrenginius galimybes, kuriomis anksčiau galėjo pasigirti tik stacionarūs kompiuteriai; tai leis mobilius procesorius įdiegti į naujos klasės kompiuterius“.

Priminsime, kad Qualcomm viceprezidentas Anand Chandrasekher spalio mėnesio pradžioje teigė, kad technologijos, realizuotos procesoriuje Apple A7, „nauda vartotojui yra nulinė“. Šis pasisakymas nustebino daugelį, kadangi pati Qualcomm neseniai užsiminė, jog jos procesoriai taip pat greitu metu taps 64 bitų.

Tas pats Anand Chandrasekher savo laiku kalbėjo, jog tokia technologijų plėtra yra „normalus dalykas“. Juo labiau, kad ir išmaniųjų telefonų rinkos lyderis Samsung jau kitąmet pradės naudoti 64 bitų procesorius.

Tiesa, šiuo atveju reikėtų pažymėti, kad nesusipratimas dėl 64 bitų Apple A7 ir tokių procesorių apskritai turi dvi medalio puses. Qualcomm viceprezidentas apie Apple procesorių kalbėjo, turėdamas omenyje vos 1 GB talpos operatyviąją atmintį, naudojamą iPhone 5S.

Android mobilūs įrenginiai jau kuris laikas gali pasigirti 3 GB operatyvios atminties, o daugiau diegti neleidžia tas faktas, kad nepalaikomos 64 bitų instrukcijos. Juo labiau, kad Google jau darbuojasi prie 64 bitų Android, tad pagrindinė kliūtis šiuo atveju bus tik 32 bitų procesoriai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)