Kino filmų prisižiūrėjusi JAV kariuomenė užsisakė Geležinio žmogaus kostiumą  (7)

Fantastiniame veiksmo filme „Geležinis žmogus“ pavaizduotos technologijos yra įmanomos ir realiame pasaulyje. Bent jau taip mano JAV kariuomenė, užsisakiusi sukurti taktinį lengvąjį puolimo kostiumą (Tactical Assault Light Operator Suit), kuris jį dėvinčiam kariui suteiktų antžmogiškų galių – naktinio matymo gebėjimą, neįtikėtiną jėgą ir apsaugą nuo šūvių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekviename tokių kostiumų turėtų būti sumontuotas kompiuteris, kuris nedelsiant reaguotų į tam tikras situacijas ir jį dėvinčiam žmogui suteiktų informacijos apie situacijos pokyčius. Kaip rašo svetainė „The Verge“, besiremianti JAV kariuomenės pranešimu spaudai, kostiumui gaminti gali būti naudojamas skystas šarvas, šiuo metu kuriamas vienoje iš technologiškai pažangiausių JAV mokslo institucijų – Masačūsetso technologijų institute. Toks šarvas per kelias milisekundes nuo magnetinio lauko ar elektros srovės veikimo pradžios geba transformuotis iš skysto į kietą.

Universiteto mokslininkams pateiktas nurodymas sukurti viso kūno balistinę apsaugą, kuri tokiu kostiumu pasipuošusiam žmogui teoriškai suteiktų galimybę saugiai eiti per kulkų krušą. Prie odos prisiglaudusi tokio šarvo dalis stebėtų ir reaguotų į žmogaus vidaus organų ir odos paviršiaus temperatūrą, širdies susitraukimų dažnį, drėgmę. Be to, šarvai užtikrintų gyvybiškai svarbių aplinkos rodiklių – deguonies, temperatūros – pastovumą.

JAV kariuomenė nėra pirma organizacija, kuri vakarais leidžia laiką žiūrėdama filmą „Geležinis žmogus“. Verslininkas Elonas Muskas, garsėjantis savo fantastiškomis (bet sėkmingai įgyvendinamomis) idėjomis, pagal filme matytas idėjas susikūrė sistemą, kurioje yra panaudotos „Leap Motion“ valdymo judesiu technologijos, „Oculus Rift“ trimačio vaizdo šalmas ir projektorius. Ir nors jis pripažįsta, kad kol kas šis technologijų rinkinys praktinės naudos neteikia, verslininkas nepraranda vilties, kad esame ties perversmo riba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(16)
(0)
(1)

Komentarai (7)