Google pakeitė privatumo politiką: vartotojų duomenys bus naudojami reklamai  (0)

Korporacijos Google tarnybų naudojimo sąlygos vėl pasikeitė. Dabar paieškos gigantas gali naudoti vartotojų vardus ir fotografijas tam tikruose reklaminiuose skelbimuose. Tai gali įvykti tik tuomet, kai vartotojas paspaudė +1 kompanijos ar prekinio ženklo puslapyje, kurį galima rasti Google tarnybų svetainėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiu būdu, jei socialinio tinklo Google+ vartotojas paspaudžia +1, pavyzdžiui, kompanijai McDonalds, Google gali panaudoti to vartotojo vardą ir fotografiją būsimos reklaminės kampanijos medžiagoje, jei ją užsakys kompanija McDonalds. Reklamą galės matyti tik tie žmonės, kurie matė tos kompanijos arba prekinio ženklo puslapį.

Nors į šią Google reklamos schemą įtraukti visi suaugę Google Plus socialinio tinklo vartotojai, norintiems nedalyvauti šioje programoje taip pat suteikta galimybė viso to atsisakyti. Tam reikalui teks savo paskyroje išjungti opciją „Shared endorsement“.

Antra vertus, retas kuris vartotojas skaito kompanijų pateikiamą privatumo politiką, taigi mažai kas apskritai sužinos apie asmeninės informacijos naudojimą reklamos tikslais. Reikia pažymėti, kad socialinis tinklas Facebook jau seniai naudoja vartotojų duomenis atitinkamose reklaminėse kampanijose, taigi Google tik seka savo konkurentų pėdomis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)