Sudarytas pasaulio žemėlapis, kuriame valstybių dydį atstoja interneto naršytojų skaičius  (0)

Jei interneto tinklą įsivaizduotumėte kaip pasaulio žemėlapį, kuriame naršytojų skaičius atstoja užimamą žemės plotą, Afrika jame būtų gerokai sunykusi, o Kinija dydžiu kelis kartus lenktų Rusiją. Lietuva tokiame žemėlapyje užimtų beveik tokią pat teritoriją, kaip Latvija ir Estija kartu sudėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį žemėlapį sudarė Oksfordo universiteto Interneto institutas (viso dydžio žemėlapį rasite paspaudę čia). Jame „gaublys“ paskirstytas tarsi bičių korys, o kiekviena „akis“ atstoja maždaug 330 tūkst. naršytojų. Spalva parodo, kokia dalis tos šalies gyventojų naudojasi internetu (kuo ryškesnė, tuo skverbtis didesnė).

Taigi Kanada, kuri yra antra pagal užimamą plotą pasaulyje, šiame žemėlapyje užima tik ploną liniją, tačiau ji yra ryškiai raudona – tai rodo, kad daugiau nei 80 proc. šalies populiacijos naudojasi internetu.

Ne ką įspūdingiau atrodo ir Rusija, tiesa, ji dar turi potencialo augti – šioje šalyje internetu naudojasi apie 60 proc. gyventojų.

Didžiausią teritoriją „interneto žemėlapyje“ užima Kinija. Anot žemėlapio sudarytojų, čia internetu naudojasi mažiau nei 40 proc. gyventojų, taigi tai – dar ne pabaiga.

Tyrėjai nustatė, kad 42 proc. pasaulio interneto naudotojų yra iš Azijos. Šiame žemyne internautų yra daugiau nei visoje Europoje. Tačiau kadangi Azijos šalyse gyventojų yra kur kas daugiau, ateityje atotrūkis gali dar labiau padidėti.

Taip pat Interneto instituto darbuotojai sudarė žemėlapį, atspindintį populiariausias interneto svetaines kiekvienoje šalyje. Šiuo atžvilgiu pirmą vietą užima „Google“ (pirmauja 62 šalyse), o antroje vietoje liko „Facebook“ (50 šalių).

Šį ir kitus žemėlapius rasite Interneto instituto svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(18)
(0)
(11)

Komentarai (0)